Izraelis slapta sukūrė technologiją, kuri numuš garsiuosius „Bayraktar“ dronus – ji jau diegiama NATO šalyje (Video)  (1)

„Drone Dome“ sistema buvo modifikuota Graikijai, kad būtų apsaugota nuo turkiškų bepiločių orlaivių, sako žurnalistas Vassilis Nedosas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graikija slapta diegia oro gynybos technologijas, kurios leis numušti arba sunaikinti turkiškus bepiločius orlaivius „Bayraktar TB2“. Apie tai pranešė Graikijos laikraščio „Kathimerini“ korespondentas Vasilis Nedosas.

Įvairių šaltinių teigimu, naujojoje gynybos sistemoje naudojamos Izraelio technologijos, neleidžiančios skristi priešo bepiločiams orlaiviams. Pagrindinė kompleksų užduotis – „apakinti“ priešo bepiločius orlaivius ir neleisti jiems atlikti misijos virš salų Egėjo jūroje. Elektroninės karo sistemos gali ne tik nutraukti ryšį tarp operatoriaus ir mašinos, bet ir sutrikdyti iš anksto užprogramuotą maršrutą.

„Remiantis pranešimais, salose ir kritiniuose taškuose visoje šalyje kuriamas tikras skėtis prieš priešo bepiločių orlaivius. Planas buvo įgyvendintas per pastaruosius du mėnesius visiškai slaptai“, – sakė Vassilis Nedosas.

Žurnalisto teigimu, naujieji Graikijos kompleksai gali efektyviai susidoroti su esamais Turkijos gamybos bepiločiais orlaiviais, tokiais kaip garsusis „Bayraktar TB2“, kurį aktyviai naudoja Ukrainos kariai, taip pat įmantresni ANKA-S. Apsaugos sistema pasižymi panašiomis savybėmis kaip Izraelio „Drone Dome“ sistema, tačiau pritaikyta specifinėms Graikijos sąlygoms, geografiniam Egėjo jūros salų reljefui ir kaimyniniams regionams.

„Drone Dome“ yra visapusiška anti-droninė sistema, kurią sukūrė Izraelio įmonė „Rafael Advanced Defense Systems“. Specialūs jutikliai ir dirbtinio intelekto algoritmai stebi išorines grėsmes, padeda pastebėti ir atpažinti įtartinus objektus. Už UAV neutralizavimą atsakingi įrenginiai, slopinantys ryšius ir GPS navigaciją, taip pat nematomas 10 kW galios lazeris, galintis sunaikinti autonomines transporto priemones iki 3,22 km atstumu.

 

Gamintojas pateikia pritaikytas „Drone Dome“ versijas, keičia parametrus pagal klientų poreikius. Žurnalisto teigimu, „Rafael Advanced“ taip pat padarė modifikaciją Graikijai. Taip pat žinoma, kad JK tą pačią sistemą naudojo per G7 viršūnių susitikimą, kuris vyko Kornvalyje 2022 m. birželio 26 d.

 

Anot „Eurasia Times“, Turkijos atakos bepiločiai orlaiviai „Bayraktar“ įrodė savo efektyvumą ir turėjo įtakos karo veiksmų Sirijoje, Libijoje ir Kalnų Karabache rezultatams. Be to, per karą Ukrainoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos su savo pagalba sunaikino daugybę rusiškos technikos: sraigtasparnių, šarvuočių, automobilių, oro gynybos sistemų.

„Middle East Monitor“ rašo, kad informacija apie sistemos įgyvendinimą atkeliavo įtampų tarp Graikijos ir Turkijos fone, kuri pastaraisiais mėnesiais smarkiai išaugo. Konfliktas paaštrėjo dėl ginčo dėl jūrų teisių ir padidėjusios Egėjo jūros militarizacijos. „Drone Dome“ gali padėti Graikijai apsaugoti savo oro erdvę nuo Turkijos dronų, taip pat neleisti turkams vykdyti stebėjimo iš oro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)

Komentarai (1)