„Microsoft“ pasiruošusi palaikyti atvirojo kodo programų kūrėjus  (16)

Kovo 17-18 dienomis San Franciske vykusioje konferencijoje „Open Source Business Conference“ korporacija „Microsoft“ paskelbė apie pasiryžimą remti atvirojo kodo programų kūrėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ techninis direktorius Stiuartas McKee, atsakingas už darbą su JAV valstybinėmis struktūromis, prisipažino, kad korporaciją sieja ryšiai su atvirojo kodo programų kūrėjais, nors jie ir ne visada kupini altruizmo.

Jis pabrėžė, kad pagrindinis „Microsoft“ tikslas yra vartotojų patenkinimas. Reiškia, yra tikslinga palaikyti tuos projektus, kurie vėliau veiks bendrovės sukurtoje operacinėje sistemoje. Šiandien yra apie 350 tūkstančių atvirojo kodo programų, kurios naudojasi „Windows“ operacine sistema.

„Microsoft“ atvirų strategijų vadovas Robertas Dafneris teigė, kad pastaraisiais metais korporacija įneša savo indėlį į atvirojo kodo projektus, o kai kuriuos net finansuoja. Taip „Microsoft“ pateikė 20 tūkstančių eilučių kodo „Linux“ branduoliui, kad pastaroji operacinė sistema palaikytų virtualizuotą „Microsoft Hyper-V“ technologiją.

Korporacija įkūrė atvirojo kodo projektų inkubatorių „CodePlex Foundation“ ir investavo į jį 1 milijoną dolerių. Taip pat „Microsoft“ yra nekomercinės organizacijos „Apache Software Foundation“ platinine rėmėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)