Rezultatai įspūdingi: skelbiama, ką tokio Ukraina sukūrė 2022 m. pabaigoje (Foto, Video)  ()

Sunaikinta dešimtys taikinių: Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė sėkmingą mobiliųjų oro gynybos grupių darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų pabaigoje Ukraina pradėjo naudoti mobiliąsias oro gynybos komandas Šiaurės operacijų zonoje. Per pastarąjį laiką jos puikiai pasitvirtino ir įrodė savo veiksmingumą.

Apie tai praneša Ukrainos Jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadovybė.

Kaip nurodyta, per tą laiką mobiliosios oro gynybos grupės sugebėjo sunaikinti dešimtis priešo oro taikinių. Pagrindinės padalinių užduotys – oro erdvės žvalgymas ir oro priešo sunaikinimas.

Tuo pačiu metu pagrindinis mobiliųjų oro gynybos grupių pranašumas, palyginti su stacionariomis sistemomis, yra jų greitas dislokavimas – iki dešimties minučių. Be kitų jų naudojimo pranašumų, jos taip pat atkreipia dėmesį į vienetų galimybę judėti rajone, priklausomai nuo Rusijos karių grupės buvimo vietos.

Grupę sudaro 4 kariai:

  • grupės vadas,
  • MANPADS operatorius,
  • kulkosvaidininkas,
  • vairuotojas.

„Mobiliųjų oro gynybos grupių atsiradimas yra sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų optimizavimas“, – sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas.

Jis aiškina, kad norint sukurti tokią grupę, savanorių parūpintuose automobiliuose montuojami atitinkami ginklai. Tai gali būti arba sunkusis kulkosvaidis, arba nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema.

 

„Prisotindami mūsų oro gynybos sistemą tokiomis grupėmis, padidiname visos gynybos efektyvumą“, – pabrėžia Najevas.

Šių metų sausio 20 dieną Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad Šiaurės operatyvinėje zonoje buvo sukurta 19 mobiliųjų oro gynybos grupių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: