Ar rusai numušė amerikiečių droną tyčia? JAV oro pajėgų generolas jau atsakė į šį klausimą  ()

Anksti kovo 14 dienos rytą du rusų naikintuvai „Su-27“ tarptautinėje oro erdvėje terorizavo amerikiečių droną MQ-9 tol, kol vienas iš rusų orlaivių taranavo drono propelerį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 Ar rusai numušė amerikiečių droną tyčia? JAV oro pajėgų generolas jau atsakė į šį klausimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MQ-9 buvo visiškai prarastas - pažeidimai buvo tokie dideli, kad drono operatoriams liko tik nutupdyti orlaivį tarptautiniuose vandenyse.

JAV Oro pajėgų generolas, Pentagono spaudos sekretorius Patas Ryderis naujausiame pokalbyje su žurnalistais patvirtino incidento faktą. Paklaustas, ar mano, kad rusų „Su-27“ droną numušė tyčia, Ryderis atsakė, kad avarija dar tiriama, tačiau rusų pilotų veiksmai buvo „nesaugūs, neprofesionalūs ir tie veiksmai kalba patys už save“. Greičiausiai Rusija bandys sakyti, kad įvyko nelaimingas atsitikimas ir galbūt net kaltins JAV, tačiau dronai toje teritorijoje skraido labai dažnai ir tai darė ir gerokai prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Manome, kad ir rusijos orlaivis buvo apgadintas, bet žinome, kad rusų naikintuvas nutūpė“, teigė Ryderis. MQ-9 yra didžiulis dronas - atstumas tarp jo sparnų galų siekia 20 metrų. Jo propeleris turėjo neblogai supjaustyti rusų naikintuvo korpusą.

 

Ryderis spaudos konferencijoje vengė atskleisti kai kurias įslaptintas tos misijos detales. Jis pakartojo, kad MQ-9 toje tarptautinėje oro erdvėje nėra retas svečias, tačiau neatsakė nei iš kur dronas buvo valdomas, nei kokias sistemas turėjo. Generolas patvirtino, kad MQ-9 gali būti ginkluotas, tačiau tuo metu atlikinėjo įprastą žvalgybos ir stebėjimo misiją. Ryderis taip pat neatsakė, kur vėliau nutūpė „Su-27“ ar kurioje Juodosios jūros vietoje sudužo amerikiečių dronas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()