JAV skubiai siunčia daugybę ginklų į frontą: yra 2 galimi scenarijai, kas tuoj nutiks Ukrainoje  ()

Jungtinės Valstijos aktyviai gabena karinę įrangą į frontą ir sparčiai rengia Ukrainos kariškius prieš didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, kurio tikimasi 2023 m. gegužės mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Politico“.

Pasak neįvardyto JAV pareigūno, prieš kelis mėnesius Ukrainai skirtuose karinės pagalbos paketuose buvo atsižvelgta į ginkluotųjų pajėgų poreikius artėjančiam kontrpuolimui.

Pentagono teigimu, įgyti įgūdžiai ir technologijos padės Ukrainos kariuomenei laimėti karą, remiantis savo pačios sprendimais.

„Padidėję Ukrainos pajėgumai leis Ukrainos vadovybei ateityje parengti ir įgyvendinti įvairias galimybes, kad pasiektų savo tikslus ir sėkmingai užbaigtų šį karą“, - sakė Jungtinio štabų vadų komiteto vadovas generolas Markas Milley.

JAV pareigūnai žurnalistams taip pat sakė, kad Ukrainos vadovybė dar nenusprendė dėl būsimo puolimo strategijos. Pasak jų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi dvi galimybes: eiti į pietus per Chersoną į Krymą arba veržtis iš šiaurės į rytus, o po to į pietus, atkirsti sausumos koridorių Rusijos ginkluotosioms pajėgoms.

 

JAV mano, kad antrasis variantas yra realesnis, nes rusai sustiprino savo gynybą rytiniame Dniepro upės krante, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi resursų vykdyti desanto operaciją prieš tokias pajėgas.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų kuo greičiau baigti mokymus ir gauti visą reikiamą ginkluotę, nes „Ukraina negali gaišti laiko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(6)
(142)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: