Tai rimta: Rusija išbandė galingą kompleksą „Serp-VS5“ – gali pridaryti daug problemų Ukrainai (Foto, Video)  ()

Sukurtų kompleksų skaičius, pristatymo planai ir „Serp-VS5“ kaina vis dar nežinomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sukūrė naują kompleksą, skirtą kovai su bepiločiais orlaiviais, pavadinimu „Serp-VS5“, praneša „Rostelectronics“ kompanija, kuri yra „Rostec“ sistemos dalis.

„Serp-VS5“ yra pernai pristatyta modernizuota „Serp-VS“ versija, tačiau dabar ji turi galimybę slopinti ne tik civilinius, bet ir karinius dronus, kurie naudojami žvalgybai ar atakoms. Kompleksas veikia penkiose dažnių juostose – nuo ​​900 MHz iki 5,8 GHz. Jis yra modulinės struktūros ir gali būti montuojamas ant įvairių platformų – automobilių, sraigtasparnių ar stacionarių objektų.

Pagrindinė „Serp-VS5“ antidroninio komplekso savybė yra galimybė generuoti krypties slopinimo signalą, kurį galima konfigūruoti priklausomai nuo situacijos. Taigi kompleksas gali efektyviai susidoroti su dronų spiečiumi arba su atskirais taikiniais. Be to, jis gali sukurti savotišką „apsauginį kupolą“ virš tam tikros teritorijos ar svarbaus objekto.

 

 

Nuo senesnio „brolio“ „Serp-VS“ „Serp-VS5“ skiriasi tuo, kad veikia ne dviejose, o penkiose dažnių juostose. Antra, jis turi ilgą slopinimo diapazoną – iki 5 kilometrų, o Serp-VS veikia iki 3 kilometrų atstumu.

Kol kas nėra informacijos, kiek ši antidroninė sistema yra paruošta pramoninei gamybai ir kaip greitai ji atsidurs mūšio lauke Ukrainoje. „Serp-VS5“ kaina taip pat nežinoma, tačiau kai kurios į ją panašios sistemos gali kainuoti nuo 200 000 USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(14)
(-9)

Komentarai ()