Nukrito įspūdingas 500 kg monstras – gali būti, kad Rusija panaudojo ypatingą ginklą (Foto, Video)  ()

Okupuoto Donecko gyventojų sode nukrito 500 kilogramų sverianti bomba FAB-500. Išorinis palyginimas rodo, kad tai yra būtent rusų bandymas sukurti sparnuotąsias bombas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-13 Nukrito įspūdingas 500 kg monstras – gali būti, kad Rusija panaudojo ypatingą ginklą (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai užimtame Donecke buvo aptiktos nežinomo skraidančio objekto liekanos. Apie tai praneša Rusijos žiniasklaida DAN.

Propagandistai paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuotas vienas iš privačių namų Grekovos gatvėje, Donecko Oktiabrskio rajone. Ant korpuso nėra jokių žymių. Maždaug 500 metrų atstumu nuo bombos buvo rasti į sparnus panašūs objektai. Pati bomba vizualiai labai panaši į nevaldomą 500 kilogramų FAB-500. Rusijos „Telegram“ kanalai teigia, kad skrendant bombai nukrito sparnai, todėl ji nukrito Donecko gyventojo kieme.

„Defense Express“ teigimu, būtent išorinis bombos panašumas su FAB-500 atmeta versiją, kad tai buvo amerikietiška JDAM-ER sparnuotoji bomba.

 

Sausio 4 d. Rusijos žiniasklaidoje pasirodė rusiško JDAM-ER analogo nuotraukos. Sparnai sumontuoti siekiant pagerinti bombos tikslumą ir nuotolį. Bomba pakeliui į taikinį nekrenta, o sklendžia. Todėl kuo didesnis aukštis, iš kurio sviedinys numetamas, tuo toliau jis skrenda.

 

Be to, jei palyginsite amerikietiško JDAM-ER bombų nuotraukas ir nuotraukas iš Donecko, pamatysite didelius sparnų išvaizdos skirtumus.

Nepaisant JDAM-ER bombų tiekimo Ukrainai, šiuo metu nežinoma, ar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko jas integruoti į sovietų lėktuvus, kurie nebuvo tinkami vakarietiško tipo amunicijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()