„Tigras pasidabino pikseliais“. Rusai bus įsiutę, ką padarė Ukraina (Foto)  ()

Kariškiai teigia, kad rusų kariai specialiai apgadino automobilį prieš pabėgdami. Savanoriai padėjo atkurti „Tigrą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kunigaikščio Romano Didžiojo vardu pavadintos 14-osios atskiros mechanizuotos brigados kovotojai pademonstravo trofėjinį šarvuotą automobilį „Tigras“, kuris buvo perdažytas ukrainietišku kamufliažu „Pixel“. Apie tai pranešė brigados spaudos tarnyba.

Ukrainos kariškiai gavo prastos būklės rusišką šarvuotą automobilį, tačiau dabar pavyko jį restauruoti. Teigiama, kad remontas buvo sunkus, nes Rusijos ginkluotosios pajėgos stengėsi, kad automobilio restauravimas būtų neįmanomas.

„Sumanios brolių rankos, techninis talentas ir atsarginės dalys, kuriomis padėjo savanoriai, padarė stebuklą“, – pažymi 14-oji brigada.

Mašina dabar sėkmingai tarnauja Ukrainos kariuomenei ir atlieka savo užduotis.

Šarvuotą automobilį „Tigr“ sukūrė Arzamo mašinų gamykla. Tai universalus visureigis, kuris Rusijos Federacijoje eksploatuojamas nuo 2005 m. Mašina turi 3 klasės apsaugą – apsaugą nuo šarvus praduriančių 7,62 mm kalibro kulkų 5-10 metrų atstumu.

 

Remiantis „Oryx“ projektu, nuo 2022 m. vasario 24 d. Rusijos kariai prarado 144 šarvuočius „Tigr“ ir „Tiger-M“, iš kurių 40 tapo Ukrainos kariuomenės trofėjais. Į nuostolių sąrašą įtraukta tik ta įranga, kuri buvo užfiksuota nuotraukose ar vaizdo įrašuose, todėl autoriai pabrėžia, kad jų sąrašas nėra galutinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)

Komentarai ()