Prasideda panika: skelbiama, ką skubiai daro DLR išdavikai  ()

Rusija paskelbė apie Donbaso aneksiją, bet prie sienos tarp Donecko ir Rusijos vis tiek susidaro eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 10-11 dienomis beveik visuose kontrolės punktuose okupuotoje Donecko srities dalyje, esančioje pasienyje su Rusijos Federacija, buvo užfiksuotas staigus norinčiųjų išvykti iš „DLR“ padidėjimas. Žmonės keliavo ir asmeniniu transportu, ir autobusais.

Vadinamieji okupuotų teritorijų „autoritetai“ nekomentuoja, kas vyksta, nors socialiniuose tinkluose rašo, kad greičiausiai precedento neturinčias eiles išprovokavo tai, kad žmonės savaitgalį vyko pas gimines į Rusiją arba vyko į Rostovą dėl pigaus maisto, rašo „Telegram“ kanalas „Laivas mąstytojas“ („Вольнодумец“).

Tačiau yra teigiančių, kad žmonės bėga iš „DLR“, laukdami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo. Rusijos okupacinė valdžia esą gavo informacijos apie Ukrainos gynėjų ketinimus išvaduoti Donecką, dėl ko pagrindinės Rusijos pajėgos buvo perkeltos į Bachmutą.

Socialiniuose tinkluose aktyviai diskutuojama apie informaciją, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja atsiimti Donecką ir netrukus pradės puolimą iš Marijinkos, Pesoko ir Avdijivkos. Nesvarbu, ar tai yra realūs planai - jau vien tokios diskusijos kelia paniką tarp prorusiškų gyventojų.

 

Trečias veiksnys – situacijai didelę įtaką padarė smūgis Rusijos karinės technikos ir amunicijos sandėliams Mariupolyje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstravo tolimojo nuotolio raketų efektyvumą, o tada rusai liepė šeimoms ir artimiesiems „nerizikuoti ir ramiai sėdėti kur nors arčiau Maskvos. Ten bent oro gynyba yra“.

Beje, pirmieji iš „DLR“ pabėgo kolaborantai, o po jų – įsibrovėlius aptarnaujantys verslininkai.

(69)
(1)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: