Rusija sukūrė išskirtinį žudiką „Privet-82“ – tai gali tapti didele problema Ukrainai (Video)  (2)

Kūrėjai tvirtina, kad UAV gali skristi labai žemai virš žemės neprarasdamas ryšio, kitaip nei kiti FPV dronai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija paskelbė apie naujų dronų-kamikadzės „Privet-82“ bandymus. Skrydžio filmuotą medžiagą ir projekto detales skelbia prorusiški „Telegram“ kanalai.

Pasak „Karinio informatoriaus“, savanorių komercinis biuras „Oko“ jau surinko 33 naujus orlaivių tipo dronus, pavadintus „Privet-82“. Jie teigia, kad orlaiviai gali pakelti iki 5,5 kg sveriančią kovinę galvutę.

„Military Review“ rašo, kad „Privet-82“ yra nepilotuojamas orlaivis, sukurtas pagal analoginę FPV sistemą, tai yra, valdomas rankiniu būdu naudojant pirmojo asmens vaizdą. Jis gali skristi ilgiau nei 20 min. su 4 kg sveriančia kovine galvute ir per šį laiką įveikti apie 30 km atstumą. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, UAV paleidžiamas naudojant elastinę katapultą.

 

Propagandistai tvirtina, kad rusų inžinieriai taip pat surinko ryšio stiprintuvą, leidžiantį „Privet“ skristi šalia žemės 3 km atstumu ir neprarasti ryšio su operatoriumi, kaip ir kiti FPV dronai. Jie teigia, kad šiuos dronus labai sunku numušti ar perimti

Ukrainos „Telegram“ kanalas „Sofa Assault Brigade“ baiminasi, kad „Privet-82“ gali tapti rimta grėsme Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kartu su dronais „Lancet“. Kaip pastebi analitikai, Rusijoje aktyviai formuojasi savanorių bendruomenė, galinti ir gebanti surinkti nepilotuojamas sistemas. Be to, specialistai pradeda rengti operatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(30)
(-25)

Komentarai (2)