„Tai neįtikėtinai svarbus istorinis įvykis“. Tarptautinės teisės profesorius skelbia, kas dabar bus su Putinu  ()

Kovo 17 dieną Tarptautinis Baudžiamasis Teismas paskelbė apie sprendimą išduoti Vladimiro Putino arešto orderį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-18 „Tai neįtikėtinai svarbus istorinis įvykis“. Tarptautinės teisės profesorius skelbia, kas dabar bus su Putinu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas ir Rusijos Federacijos vaiko teisių komisarė Maria Lvova-Belova įtariami Ukrainos vaikų grobimu ir deportavimu į Rusiją. Tarptautinio Baudžiamojo Teismo sprendimu Rusijos Federacijos prezidentas ir Rusijos vaiko teisių komisarė gali būti sulaikyti 123 pasaulio šalyse, ratifikavusiose Romos statutą.

Kopenhagos universiteto tarptautinės teisės profesorius Kevinas Jonas Helleris Tarptautinio Baudžiamojo Teismo sprendimą laiko neįtikėtinai svarbiu istoriniu įvykiu. Pirmiausia dėl to, kad tarptautiniai teismai retai pareiškia kaltinimus pareigas vis dar einantiems šalių lyderiams, rašo BBC. „Bet, žinoma, V. Putino arešto perspektyvos artimiausiu metu yra itin mažos“, – sako Helleris.

Profesorius abejoja, kad artimiausiu metu Rusijos diktatorius nuspręs palikti šalies teritoriją, kur, regis, taip pat vengia bendrauti net su artimiausiais bendražygiais. Galbūt jis nuspręs keliauti, bet rinksis tik tas šalis, kurios jo neišduos teismui.

 

Jis patikslino, kad arešto orderis negali būti vertinamas kaip Putino perdavimo teisingumui garantija. Tačiau teisiniu požiūriu šalys privalo laikytis šio reikalavimo.

(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: