Atrodo viskas baigta: Ukrainoje kai kas nutiko su Rusijos tankais T-90M  (2)

„Nenugalimumas“ ir „tobulumas“ pasirodė esantys mitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 15 pažangių rusų tankų „Proryv“. Apie tai pranešė Karinės žiniasklaidos centras.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Trofėjų ir pažangiosios ginkluotės bei karinės technikos tyrimų centro atstovo vyresniojo leitenanto Andrejaus Rudyko, T-90M nenugalimumas ir tobulumas pasirodė esantys mitai.

„Iki šiol Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje prarado 15 T-90M vienetų. Kalbama tik apie tuos atvejus, kai yra nenuginčijamų įrodymų – nuotraukų ir vaizdo įrašų. Tikėtina, kad okupantai prarado kur kas daugiau T-90M vienetų“, - sakė Andrejus Rudykas.

Pasak jo, dabar priešas jų praktiškai nenaudoja kovinėse operacijose.

Andrejus Rudykas taip pat pasakojo, kad pirmąjį rusų supertanką „Proryv“ Ukrainoje sunaikino Charkivo teritorinės gynybos gynėjas. Jis tai padarė iš švediškos rankinės patrankos „Carl Gustav“.

„Tai įvyko dar 2022 m. gegužės 4 d. netoli Stary Saltov Charkivo srityje. Ginklas už 20 000 dolerių sunaikino 5 mln. dolerių vertės transporto priemonę“, - sakė Rudykas.

 

Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinė vadovybė pradėjo plataus masto 800 tankų T-62M ir T-62MV modernizavimo programą, kurie bus išvežti į regioną vietoj sunaikintų tankų T-72, T-80 ir T-90.

Luhansko srityje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dėka rusų okupantams per dvi savaites „subombardavo naujausius „Proryv“ tankus“ ir jie pradėjo pereiti prie T-72.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(6)
(185)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: