Smogė su RAAM: skelbiamas košmaras prie Vuhledaro  ()

Vienas iš pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės Vuhledaro kryptimi veiksnių yra RAAM naudojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 16 d. JK žvalgyba paskelbė tezes apie padėtį Bachmuto ir Vuhledaro srityse. Pastarosiomis savaitėmis priešas šiomis dvejomis kryptimis šiek tiek „nutilo“.

JK gynybos ministerijos spaudos tarnyba pabrėžė, kad po trijų aktyvių mėnesių Vuhledaro kryptimi fronte yra dar viena priešo pauzė.

Vienas iš pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės Vuhledaro kryptimi veiksnių yra RAAM naudojimas. Tai specialūs artilerijos sviediniai, galintys sviesti prieštankines minas iki 17 km nuo specialaus įrenginio.

Kai kuriais atvejais tokios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų minos buvo mėtomos ir už besiveržiančios Putino kariuomenės. Atsitraukimo metu jie patekdavo į minų pinkles, o tai sukeldavo dar didesnę paniką ir chaosą RF ginkluotosiose pajėgose.

Bachmutas yra vienintelė vieta, kur priešas pasiekė taktinę sėkmę, ten kaunasi „vagneriečiai“.

JK žvalgyba neabejoja, kad Rusijos gynybos ministerija nori užgrobti Vuhledarą kaip atsaką į galimą „vagneriečių“ Bachmuto užėmimą. Šoigu ir Gerasimovas nori parodyti Putinui, kad Rusijos kariuomenė dar kažką gali.

 

Vakarų žvalgyba praneša, kad mūšiuose dėl Bachmuto per 10 mėnesių priešas prarado nuo 20 iki 30 tūkstančių žuvusių ir sužeistų žmonių.

Pentagonas pareiškė, kad rems Kyjivą, nepaisant to, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliks Bachmutą, ar gins miestą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(1)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: