[ŽT] Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje išdavė Vladimiro Putino arešto orderį (Foto)  ()

„Tarptautinio baudžiamojo teismo Antroji ikiteisminio tyrimo kolegija išdavė arešto orderius dviem asmenims.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 [ŽT] Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje išdavė Vladimiro Putino arešto orderį (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis Hagos baudžiamasis teismas išdavė tarptautinius orderius suimti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, taip pat Rusijos prezidento vaikų teisių komisarę Mariją Lvovą-Belovą.

Taip teigiama penktadienį, kovo 17 d., TBT pranešime spaudai. Jie paaiškino, kad V. Putinas ir Lvova-Belova yra įtariami neteisėta ukrainiečių vaikų deportacija.

„Šiandien, 2023 m. kovo 17 d., Tarptautinio baudžiamojo teismo Antroji ikiteisminio tyrimo kolegija išdavė arešto orderius dviem asmenims, atsižvelgiant į situaciją Ukrainoje: ponui Vladimirui Vladimirovičiui Putinui ir poniai Marijai Aleksejevnai Lvovai-Belovai“.

 

Jie taip pat nurodė „pagrįstų priežasčių“, leidžiančių manyti, kad Putinas yra asmeniškai atsakingas už ukrainiečių vaikų deportaciją.

Po to, kai tarptautiniai teisėjai išduos Putino arešto orderį, jį privalės suimti kiekvienoje iš 123 Romos chartijos valstybių narių.

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas taip pat patvirtino orderio išdavimą Putinui.

 

„Tai reiškia, kad už Rusijos ribų Putinas turi būti suimtas ir patrauktas į teismą. Ir pasaulio lyderiai tris kartus pagalvos prieš spausdami jam ranką ar sėsdami su juo prie derybų stalo“, - sakė jis „Telegram“ kanale.

Pasak jo, per bendravimo su TBT metus, Generalinė prokuratūra perdavė daugiau nei 40 tomų medžiagos apie Rusijos Federacijos vykdomą neteisėtą Ukrainos vaikų deportaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: