Skelbiama, kas atvyko į Ukrainą – rusų laukia labai nemalonios staigmenos (Video)  ()

Ukrainos oro gynybos pajėgas sustiprino savaeigės priešlėktuvinės raketų sistemos AN/TWQ-1 „Avenger“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuota medžiaga, kurioje matyti šios sistemos, pasidalino „Ukraine Weapons Tracker“. Tai pirmas neseniai perduotos JAV trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos video.

Ukraina iš JAV turėjo gauti 12 tokių priešlėktuvinių raketų sistemų.

Šie automobiliai iš JAV į Vokietiją atkeliavo vasario pirmoje pusėje. Įranga buvo pristatyta į Vokietijos uostą Bremergafene.

Kompleksas skirtas naikinti oro taikinius 0,5–3,8 km aukštyje ir 0,5–5,5 km atstumu.

Amerikietiška trumpojo nuotolio savaeigė priešlėktuvinių raketų sistema sumontuota ant armijos visureigio HMMWV važiuoklės.

 

Oro gynybos sistemoje sumontuoti du paleidimo įrenginiai, skirti 4 FIM-92 „Stinger“ raketoms, 12,7 mm priešlėktuvinis kulkosvaidis „Browning M2“ ir optinė-elektroninė stotis.

Aptikimo sistema veikia bet kokiu oru ir užtikrina taikinio aptikimą bet kokiomis matomumo sąlygomis dėl integruoto termovizoriaus.

Dėl itin manevringų raketų, galinčių savarankiškai nusitaikyti į taikinį, didelio kalibro priešlėktuvinio kulkosvaidžio ir aukšto lygio automatizavimo, šis kompleksas turėtų tapti efektyvia ir pigia Ukrainos oro gynybos priemone.

 

Palyginti pigių ir plačiai paplitusių FIM-92 „Stinger“ raketų panaudojimas priešlėktuviniame komplekse leidžia jas greitai integruoti į Ukrainos logistiką ir pradėti vykdyti kovines misijas.

Ši priešlėktuvinių raketų sistema gali sustiprinti fronto linijoje esančių sausumos pajėgų vienetų oro gynybą, apsaugoti juos nuo priešo armijos lėktuvų ir nepilotuojamų orlaivių.

Taip pat naujoji oro gynybos sistema gali veikti technikos kolonoje: apsaugoti save ir kitas kovines transporto priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(0)
(125)

Komentarai ()