„Apple“ pristatė „iPad“ skirtų programų galimybes (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bukiškis 2010-03-31 02:57
Kad žinai, aš galiu pasakyti, kad iPod touch ir vėliau iPhone mane "išmokė" (pradėjo mokyti) nevogti. Net keista. Bet, kai kokia nors programėlė kainuoja vieną dolerį (apie 2.5 Lt), tai kažkaip net nekyla ranka ten "laužti" jį ar dar kaip nors vogti. App store yra didžiulė konkurencija tarp programų kūrėjų, kuri automatiškai mažina kainas iki minimumo. Tarkim, toks žaidimas, kaip Sims (žiauriai gerai padaryta mobili versija, išnaudojanti akselerometrą ir touch screeną) kainuoja 7 dolerius (~18 Lt). Tai jau nemažai. Bet, tai nu neišgeri ten poros bokalų alaus ir nusiperki. Ir svarbiausia, kad labai smagu turėti legaliai nusipirktą programą.
Bukiškis 2010-03-31 03:33
Šiaip, tiesą sakant, jei žiūrėtume, ką padarė Apple, tai galima iš dalies sutikti, kad jie padarė didesnį iPhone. Bet žinant tai, kad Apple sukūrė ir taip žiauriai išpopuliarino App Store, aš labai daug tikiuosi iš iPad'o. Nes daugybė pasaulio programuotojų ir didelių bei mažų kompanijų kuria iPhone programas ir jau kuria iPad programas. Ir tik nuo jų priklauso, ką galės iPad. Žinant, ką tie visi žmonės padarė iš iPhone, iPad'as bus sprogimas. Bus ir virtualių muzikinių instrumentų, ir krūvos žaidimų, ir krūvos piešimo programų, ir daug daug visko, nes jam programas kuria kelasdešimt tūkstančių developerių (nuo "garažinių" programuotojų iki tokių kompanijų, kaip EA Games, Rockstar ir t.t.). Nežinau, kiek šitas įrenginys galės pasitarnauti profesionalams, kuriems labai svarbus tikslumas ir pan. bet aš manau, kad tikrai greitai bus išleista programėlė muzikos kūrėjams, kuri atstos taip vadinamą "mikšerį" su visom rankenėlėm, mygtukais ir, žinoma, slaideriais (atsiprašau už nelietuviškus žodžius). Ir ji žymiai palengvins jų darbą, nes garso valdymas bus visiškai intuityvus. Taip pat neabejoju, kad jau ir balandžio 3'ą bus programėlė - sintezatorius. Tikrai nesakau, kad galėsi iškart varyt į sceną su tokiu daiktu, bet studijoj, kai reikia pasispausti keletą natų ar akordų, šitas daiktas irgi puikiai pasitarnaus. Šito daikto galimybės labai didelės ir jos labai priklauso nuo programų kūrėjų, o jų yra labai daug ir labai stiprių. Todėl tiek, kas sakot: "Šūdas", jūs sakot, kad visų tų kūrėjų produkcija yra šūdas. Nu, tokie tie lietuviai yra - patys protingiausi. :) tauttvisz, dėl konkrečių tavo poreikių dabar kolkas sunku ką nors pasakyti, nes piešimas ir dizainas ne visai mano sritis. :) Pasidomėk dar kurį laiką. Šiaip, pasižiūrėk ar yra kažkas iPhone'ui panašaus. Jei yra, tai tada bus ir iPad'ui tikrai, tik žymiai galingesni. O, šiaip, iPhone ekranas žiauriai gerai "jaučia" prisilietimus: nereikia nei kiek spausti ar įdėti pastangų. Tiesiog lieti ir jis reaguoja. iPad ekranas bus tikrai neprastesnis. Bus matyt, gal už kokio mėnesio - kito bus jau ir Lietuvoj, tai galėsi pats pačiupinėti ir nuspręsti. :)
MarijonasM 2010-03-31 08:52
Su tom reklamom tai aišku, bus kaip su iPhonu, reklamoj viskas vyksta 2x greičiau nei realybėj. Jei man reiktų kažko panašaus tai rinkčiausi kažką iš notebokų http://eatliver.com/i.php?n=5302
Justin999 2010-03-31 10:10
Hmm. Vel diskusija Apie Apple. Pala, jau nededa TN matricu i monitorius jie ar vis dar deda?
Effect 2010-03-31 12:59
Rašai notebook, įdedi netbook'o palyginimą...
MarijonasM 2010-03-31 14:46
Jie niekuo labai nesiskiria, Notebokas> Netbokas, tai aš dėl to ir imčiau Noteboką jei reiktų ko panašaus.
Alchi 2010-03-31 21:21
Jeigu dailininkas esi, tai nepyk, kad dabar stereotipus panaudosiu, bet paklausyk tu geriau racionaliau galvojančio žmogaus. Kam tau to iPad'o? Dėl interneto? Pagooglinau cintiq - geras daiktas jomajo. Brangus, bet geras (žinai, šykštus moka dukart). Jeigu jau baisiai nori nešiojamo touchscreen įrenginio piešimui ir dizainui - tai rinkis daiktą japonišką. Beveik galiu garantuoti, kad iPad'as 10 metų neturės tokių galingumų, kaip cintiq, kuris yra specialiai pritaikytas tam. O šeip tai, jei dar neturi, tai būna gi graphic tablet'ų. Palyginus su iPad, jie apverktinai kainuoja (net ir super profesionalūs). Pradžiai ir tokio užteks, o vėliau pripiešęs ir užsidirbęs gali nusipirkti ir profesionalų. Tai kam tau to iPad'o? Jis grynai pramoginis įrenginys. Nematau beveik jokio profesionalaus panaudojimo.
tauttvisz 2010-04-01 12:48
As turiu wacom tableta prijungiama prie kompo, jame nerodo piesinio pacio, bet rodo monitoriuj ka piesi ir reaguoja i spaudimo lygi. O as ir nezadu iskeist plansete i iPad, man jis kaip pramogai ir butu reikalingas, pvz pasketchint kurnors isvaziavus. Cintiq tu tikrai nepasinesiosi kur nori Ipadui jau dabar virs 1000 programu sukurta o jis dar i prekyba neisleistas. Apple sugeba kazkaip priviliot developerius kad kurtu ju gaminiams. Taip kad tai labai daug ka bus galima su juo nuveikt.
infoguru 2010-04-08 12:28
Nu ir kam tau ten Flash ? Del multitaskingo gal ir sutikciau, bet tai ish karto greiciausiai remtusi i didesni energijos eikvojima... iPad pagrindine paskirtis patogiau skaityti knygas, ziureti video ir nuotraukas su draugais, bei zaisti zaidimus laisvalaikiu - t.y. everyday use. Kuriems galams tas Flash ??? iPad esme yra plonumas ir lengvumas. Jei jame butu tiesiogiai integruotas Video Out (Kiek kartu ir kam teko ji naudoti ????) standartine USB jungtis ir 8 card readeriai jis butu storas ir gremezdishkas. USB prie jo pajungti galima ir card readerius pajungti galima. Greiciausiai ir video outas eina per converteri. Tai kame problema ? Neturiu iPad ir neesu Apple fanas, bet jie pristato isdirbtus produktus (skirtingai nei kai kurie. Pirstais nerodysim.) kuriuos patogu naudoti. Turiu netbooka su visias readeriais ir Video outais - klaviatura maza ir nepatogi, pats gremezdishkas ir ganetinai sveria. Beje, tie kurie argumentuoja prieš tai būkit geri - nusipirkite, padirbkite savaite ir tada sakykite kad jis toks ir anoks, nes kitu atveju tai tik tušti žodžiai.
lmn 2010-04-08 13:42
Kaip ir kiekvienas daiktas, ipadas turi pliusų ir minusų. Iš esmės niekas nesiskundžia, kad jis blogas, dalintų juos už litą, iš karto labai geri pasidarytų. Problema - didelė kaina, tiksliau, nepakankamas savybių rinkinys už prašomą kainą. Kadangi jis jau parduodamas, tai galim ir panagrinėt kainas. Už 499 USA prezidentus gaunam 16 gb talpos padą su wifi galimybe. Visa kita - tik už papildomą kainą. Taip, yra priedai - usb jungtis, sd kortelių skaitytuvas, vga adapteris. Kainos - po 29 valiutos vienetus. Panagrinėkim konkretesnes problemas. Panaudojimas - labai jau generic, kaip pats išrašei - knygos, foto, filmukai. Ir flash. Flash reikalingas pilnaverčiam interneto naršymui. Nebūtinai filmukų online žiūrėjimui (beje, kaip su vimeo, dailymotion, metacafe ir kitais?), kai kurios svetainės tiesiog nepateikia savo turinio be flash. Tebūnie tai ne ipado problema, bet flash nebuvimas riboja galimybes. Multitasking kaip ir nebe problema, Tautviz rašė, kad trečios šalies softas suteikia tokią galimybę. Nori naudoji arba ne. Galėtų taip pat ir su flash padaryti- kai reikia įsijungi, nori pataupyt bateriją ar sparčiau paneršt internete - išjungi. Dėl integruotos USB jungties ar SD reader'io nesutinku, šios dvi jungtys yra pakankamai plonos ir nesunkiai tilptų net ir daug plonesnio prietaiso šone (ar kitoj kraštinėj). Čia labiau vertimas pirkti aksesuarus už papildomą kainą. O šiap nemanau, kad reikia jį pirkti tik tam, kad pamatytum trūkumus, kurie parašyti techninėj specifikacijoj.
infoguru 2010-04-08 23:34
Na ne tokios jos jau plonos. Ka tik pamatavau. SD readeriui minimum 1 CM reikia, USB jungciai - 1 CM kai iPad storis tik. 1.3 mm ir tai tik ties storiausia vieta, o ties krastais apie 6 mm Siaip kiek paziurejau iPad Spekus tai ish kur tas mitas kad ten nera USB ??? Jis ir maitinamas ir jungiasi per USB: http://www.apple.com/ipad/specs/
lmn 2010-04-09 00:22
Hm, ryt darbe pamatuosiu jungteles ir įmesiu fotkę. Net įdomu O padaryt galėjo kaip macbook air modely - perkelt po dangteliu storesnėj vietoj ( http://images.apple.com/macbookair/imag ... 090608.png ) arba pastorinant kraštą reikiamoj vietoj (pvz http://www.gayakuman.com/uploads/2009/0 ... m-x600.jpg ) O kur tas iPad usb? Yra viena universali jungtis (spėju, panaši kaip ir iPhone), per kurią jungiasi dokas, maitinimas, aksesuarai. Taip, toj jungty bus usb kontaktai, bet į ją usb raktelio neįbesi be adapterio. Dar klausimas, ar ir adapteris už 29 amžinai žalius leis įsikelt pdf failą paskaitymui, aprašyme pabrėžtinai minimos tik nuotraukos ir filmukai?
lmn 2010-04-09 13:40
usb - 8 mm su montažine plokšte: http://img28.imageshack.us/img28/3948/usbtl.jpg sd - 5 mm su montažine plokšte: http://img52.imageshack.us/img52/7759/86913621.jpg