ISW skelbia tikrąsias Putino vizito į Mariupolį priežastis  ()

Nors yra manančių, kad Mariupolyje važinėjosi tik Putino dubleris, įdomu, kodėl Rusijos vadovas apskritai ten lankytųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 18-osios vakarą ir kovo 19-osios naktį Putinas lankėsi okupuotame Mariupolyje. Šis vizitas įvyko įdomiu metu - Putinas iš pradžių lankėsi okupuotame Kryme, kad paminėtų okupacijos dieną, o tada užsuko į Mariupolį. Tuo metu Ukrainos gynėjai įvykdė nedidelę kontrataką prie Bachmuto, o pasaulis kalbėjo apie Tarptautinio baudžiamojo teismo išduotą Putino arešto orderį.

Karo studijų instituto (ISW) ekspertų teigimu, Rusijos prezidentas lankėsi okupuotame Mariupolyje, tikriausiai siekdamas sukurti nepažeidžiamojo įvaizdį ir norėdamas pasirodyti kaip karo lyderis.

ISW apibendrino, kad Putino vizitas Mariupolyje apėmė:

  • aukšto lygio susitikimus su gyventojais;
  • keistą kelionę po miestą, kai Putinas pats vairavo automobilį;
  • pasitarimą dėl Mariupolio atkūrimo.

„Tikriausiai pirmąjį Putino vizitą į okupuotas Ukrainos teritorijas (už Krymo ribų) Kremlius norėjo pristatyti kaip spontanišką išvyką, kad parodytų Putiną kaip neįveikiamą karo meto lyderį, galintį be rūpesčių apsilankyti karo zonoje“, – pabrėžė ekspertai.

 

Be to, jie teigia, kad diktatorius nusprendė aplankyti Mariupolį, nes jis yra toli nuo fronto linijos. Neatmetama galimybė, kad tokiu būdu Putinas sureagavo į Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimą išduoti jo suėmimo orderį.

„Putino vizitas į Mariupolį taip pat tikriausiai numalšino nacionalistinėje erdvėje ilgai tvyrojusią ir plačiai paplitusią baimę dėl galimo Ukrainos kontrpuolimo. Kai kurie tinklaraštininkai Putino vizitą Mariupolyje konkrečiai susiejo su Ukrainos kontrpuolimu“, – teigė ISW ekspertai.

(9)
(16)
(-7)

Komentarai ()