Nuo Niujorko iki Maskvos vos per valandą: „Lockheed Martin“ kuria legendinio SR-71 įpėdinį  ()

„Lockheed Martin“ sukūrė hipergarsinį slaptą orlaivį, kuris bus Šaltojo karo aviacijos ikonos įpėdinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2025 metais planuojama išbandyti greičiausiu pasaulyje laikomą lėktuvą „Lockheed Martin SR-72“, rašo „Interesting Engineering“.

Šis nepilotuojamas hipergarsinis orlaivis bus SR-71 „Blackbird“, kuris 1974 metais pasiekė greičio rekordą (3500 km/val.), įpėdinis.

SR-72 galės išvystyti iki 6 machų greitį (virš 7400 km/h) ir atlikti žvalgybines bei ilgo nuotolio atakų misijas.

Kad pasiektų šį didelį greitį, SR-72 naudos kintamo greičio variklį, kuris gali veikti kaip turboreaktyvinis arba kaip raketinis. Toks variklis leidžia perjungti skirtingus skrydžio režimus neprarandant traukos.

SR-72 yra dalis JAV oro pajėgų hipergarsinės programos, kuria siekiama iki 2030 metų sukurti tiksliai valdomą ginklą ir skvarbią žvalgybos platformą.

Lėktuvas turės slaptą technologiją, kuri sumažins radaro ir kitų aptikimo priemonių matomumą. Jis taip pat galės pakilti į daugiau nei 24 kilometrų aukštį ir manevruoti dideliu greičiu, išvengdamas visų esamų naikintuvų.

 

SR-72 kaina nėra žinoma, tačiau galima daryti prielaidą, kad jis bus labai brangus, atsižvelgiant į jo pirmtako SR-71 kainą, kuri šiandieninėje ekonomikoje buvo įvertinta 280 mln. JAV dolerių.

Be to, SR-71 eksploatacija kainavo apie 200 000 USD už skrydžio valandą, įskaitant degalų, priežiūros ir personalo išlaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()