Atsakas į Irano „Šahedus“ – Turkija pristatė savo droną-kamikadzę „Azab“: kuo jis skiriasi nuo iranietiško (Video)  ()

Dronas šiuo metu yra bandomas, o bendrovė teigia, kad jau yra pasiruošusi pradėti jų gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija sukūrė ir netrukus planuoja išleisti savo Irano drono-kamikadzės „Shahed“ analogą: turkų kompanija „Robit Technology“ sukūrė naują droną-kamikadzę „Azab“. Išsamią informaciją apie šią plėtrą „Defense Turk“ aprašė pokalbio su bendrovės direktoriumi Selchuku Firatu.

Šis naujas turkiškas dronas jau baigė skrydžio bandymus ir šiuo metu laukia ugnies bandymų, kurie prasidės artimiausiais mėnesiais.

Gamintojas bandymus planuoja baigti iki šių metų rugsėjo pabaigos, o bendrovė teigia esanti pasiruošusi pradėti masinę gamybą: norima kuo greičiau po bandymų pradėti vykdyti klientų užsakymus.

Kalbant apie taktines ir technines drono „Azab“ charakteristikas, šiuo metu apie jį žinoma: Turkijos kompanija turės dvi šio drono modifikacijas, 1,5 m („Azab T150“) ir 2 m („Azab T200“) sparnų pločio. Pirmosios versijos kilimo svoris yra 7 kg, o naudingoji apkrova gali būti iki 3 kg. Antrosios versijos kilimo svoris yra 50 kg, o naudingoji apkrova – 15 kg.

Palyginimui, „Shahed 131“ ir „Shahed 136“ atitinkamai sparnų plotis yra 2,2 m ir 2,5 m, kovinės galvutės svoris yra 10-15 kg ir 15-22 kg (kai kuriuose šaltiniuose jis siekia 40-50 kg ). Numatomas kilimo svoris 135 kg ir 200 kg.

 

 

„Azab“ droną bus galima aprūpinti įvairių tipų koviniais vienetais, ypač, kaip pažymi gamintojas, bus galima integruoti minosvaidžių minas ir granatsvaidžių amuniciją.

„Azab“ nuotolis yra 500 km (palyginimui, „Shahed“ nuotolis vertinamas 1000 km, tačiau Irano dronas turi daug didesnę kilimo masę).

 

 

Pažymima, kad „Azab“ dronas gali sunaikinti taikinius įvairiais režimais: tiek pagal iš anksto įvestas taikinio koordinates, tiek pagal operatorių, kuris, kaip teigiama, gali valdyti droną per kamerą, kurios vaizdo perdavimo nuotolis yra 150 km arba 200 km atitinkamai pagal versiją.

Kūrėjas teigia, kad „Azab“ dronai turi apsaugos nuo trukdymo sistemą, o įmonė taip pat sukūrė savo autopiloto sistemą ir antžemines stotis. 90 % gamybos atliekama pačioje Turkijoje: užsienietiški tik drono puslaidininkiai.

Be to, bendrovė teigia, kad gali pagaminti ir didesnę „Azab“ versiją, tuomet sparnų plotis bus ne 2, o 3,5 m, taip pat bus galima padidinti naudingąją apkrovą ir naudojimo diapazoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()