Turkija pristatė didžiausią savo droną „Aksungur“: ką gali šis monstras? (Video)  ()

Dronas ore gali išbūti iki 12 valandų ir gabenti iki pusės tonos kariams reikalingos technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IDEX 2023 parodoje, kuri vyksta Jungtiniuose Arabų Emyratuose, bendrovė TAI pademonstravo didžiausią savo droną, rašo „Times Aerospace“. Dronas TAI „Aksungur“ – dviejų variklių vidutinio aukščio UAV, galintis ilgai išbūti danguje ir gabenti didelius krovinius.

„Aksungur“ yra „Anka-S“ civilinės serijos tęsinys, kuris buvo pritaikytas kariniams tikslams, taip pat pagerintas skrydžio nuotolis ir padidinta naudingoji apkrova. Dabar naujasis dronas ore gali išbūti iki 12 valandų ir gabenti iki pusės tonos kariams reikalingos technikos.

„Aksungur“ yra varomas poros „Tusas Engine Industries“ (TEI) PD-170 dyzelinių variklių su dviem turbinomis, kurių kiekvienas varo drono trijų ašmenų sraigtus.

Įdomu, kad bepilotis orlaivis gali būti naudojamas ne tik kroviniams, bet ir žvalgybinėms misijoms. Tada skrydžio laikas ore padvigubėja – iki beveik paros nepertraukiamo skrydžio.

 

Pirmasis prototipo skrydis įvyko prieš ketverius metus, o gamyba pradėta 2020 m. Dabar trys tokie dronai tarnauja Turkijos laivyne, o Alžyras savo armijai užsakė dar šešis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()