„Jokių perspektyvų taikai“. NATO skelbia pavojų ir ką skubiai turi daryti Vakarai  ()

NATO generalinio sekretoriaus teigimu, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija turėtų būti pasirengusios toliau palaikyti Ukrainą sviediniais ir šarvuočių atsarginėmis dalimis. Atlanto tarybos tyrinėtoja Rachel Rizzo pažymi, kad laikas yra Rusijos Federacijos pusėje, kuri turi karių ir materialinių išteklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys turėtų ruoštis užsitęsusiam karui Ukrainoje, nes taikiam susitarimui nėra perspektyvų. Tokį pareiškimą paskelbė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša „The Guardian“.

J. Stoltenbergas dabartinius susirėmimus Ukrainoje apibūdino kaip sekinantį karą ir paragino Vakarų šalis didinti gynybos komplekso gamybą, kad Ukraina būtų pakankamai aprūpinama amunicija ir ginkluote.

Anot jo, dabar sunaudojama daugiau amunicijos nei pagaminama, dėl šios priežasties Vakarai, daugiausia Londonas, Paryžius ir Berlynas, turėtų būti pasiruošę užsitęsusiam karui ir nuolatiniam Ukrainos rėmimui sviediniais ir šarvuočių atsarginėmis dalimis.

Jis išreiškė nuomonę, kad karo baigtį „lems pramonės šakų konkurencija“. Daug kas priklausys nuo gebėjimo ilgą laiką palaikyti Ukrainą.

The Washington Post“ kovo 23 d. paskelbtame straipsnyje taip pat pažymi, kad Ukrainai trūksta jėgų ir ginklų Rusijos agresijai atremti, nepaisant padidėjusios oficialiojo Vašingtono ir kitų sąjungininkų karinės paramos.

 

„Laikas akivaizdžiai yra Rusijos pusėje, kuri turi karių ir materialinių išteklių, kad galėtų vykdyti užsitęsusį karą didžiuliame fronte“, – leidinį citavo Atlanto tarybos tyrėja Rachel Rizzo. Jos nuomone, Ukraina neturi tų pačių pajėgumų, o jei tiekimas nebus pakankamai greitas, atsispirti Rusijos kariams bus itin sunku.

Žurnalistai pabrėžia, jog problema slypi ne tik ir ne tiek dėl nesavalaikio ginklų tiekimo, bet tame, kad daugelis Ukrainos prašymų dėl šios dalies lieka nepatenkinti – ar tai būtų naikintuvai, tolimojo nuotolio artilerija, ar sovietinio tipo tankų sviediniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()