[ŽT] „Prasideda didžiulis diplomatinis mūšis, dalyvaus daugybė šalių“. Kuleba skelbia įvykius, kokių dar nebuvo  ()

„Dabar prasidės didžiulė užkulisinė diplomatinė kova dėl įsipareigojimų pagal Romos chartiją laikymosi.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-26 [ŽT] „Prasideda didžiulis diplomatinis mūšis, dalyvaus daugybė šalių“. Kuleba skelbia įvykius, kokių dar nebuvo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui išdavus Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį, dėl šio sprendimo įgyvendinimo prasidės „didžiulis užkulisinis diplomatinis mūšis“, kuriame dalyvaus visos Romos chartiją ratifikavusios šalys.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba interviu su žurnalistu Vadymu Karpiaku.

„Dabar prasidės didžiulė užkulisinė diplomatinė kova dėl įsipareigojimų pagal Romos chartiją laikymosi. Čia klausimas net ne apie Putiną ir ne apie Ukrainą, o apie tai, jei jie atvirai nepaisys Tarptautinio Baudžiamojo Teismo orderio, tai sunaikins Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą. Todėl pats TBT dabar suinteresuotas tuo, kad jo sprendimas būtų gerbiamas. Todėl šalys, kurios palaiko TBT, dabar stos į šią užkulisinę diplomatinę kovą dėl orderio vykdymo“, – sakė Kuleba.

 

Jis pridūrė, kad nors Pietų Afrikos Respublika iš esmės nenori atsisakyti partnerystės su Rusija ir pakvietė Putiną į BRICS viršūnių susitikimą, mažai tikėtina, kad ji išdrįs atvirai ignoruoti TBT sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: