[ŽT] Rusijos ambasadorius pagrasino Švedijai karu - kas nutiko?  ()

Švedijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos ambasadorių dėl „bandymo kištis“ į paraiškos dėl narystės NATO procesą po to, kai Rusijos ambasados svetainėje buvo paskelbtas grasinimas Stokholmui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Sky News“.

Rusijos diplomatas teigė, kad įstojus į NATO Šiaurės šalys taps „teisėtu Rusijos atsakomųjų priemonių, įskaitant karinio pobūdžio, taikiniu“.

Švedijos užsienio reikalų ministras Tobiasas Billströmas pavadino šį pareiškimą „akivaizdžiu bandymu kištis“.

  • 2023 metų sausį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Turkijos užsispyrimas nepritarti Švedijos įstojimui į NATO nuvilia, nes šalis ištikimai įvykdė viską, ką Turkija įtraukė į formalius reikalavimus.
  • Kovo 17 dieną Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė, kad Turkija pradeda Suomijos paraiškos dėl narystės NATO patvirtinimo procesą. Anot jo, derybos su Švedija dėl narystės paraiškos bus tęsiamos. R. T. Erdoganas sakė, kad Stokholmui buvo perduotas 120 „teroristų“ sąrašas, kurių ekstradiciją Turkija iškėlė kaip sąlygą patvirtinti Švedijos prašymui.
  • Kovo 27 dieną Vengrijos parlamentas pritarė Suomijos įstojimui į NATO. Nebuvo balsuojama dėl Švedijos narystės Aljanse.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()