„Ford“ vienija jėgas su „Microsoft“  (14)

Automobilių gamintojas „Ford“ suvienijo jėgas su bendrove „Microsoft“. Bendradarbiavimo rezultatas – „Microsoft Hohm“ programinės įrangos įdiegimas „Ford Focus“ elektromobiliuose, kurie Šiaurės Amerikoje pasirodys 2011 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hohm“ – tai internetinė programa, suteikianti vartotojams galimybę analizuoti jų energijos vartojimo ir energijos taupymo galimybes bei taip padedanti padidinti energijos vartojimo efektyvumą ir sumažinti kaštus. Minėta programa padės elektromobilio savininkui pasirinkti tinkamiausią (ir nebrangų) baterijos įkrovimo laiką, suderindama jį su individualiais vairavimo įpročiais ir įkrovimui reikalingu laikui.

„Ford“ iki 2013 m. planuoja pristatyti tris elektromobilius Europoje ir Šiaurės Amerikoje, tarp kurių – „Transit Connect Electric“ autobusiukas šiais metais, „Focus“ elektromobilis 2011 m. ir pavadinimo dar neturintis elektromobilis 2012 m.

„Ford“ ir „Microsoft“ pranešė neseniai atlikusios apklausą ir nustačiusios, kad 42 proc. vartotojų, per artimiausius dvejus metus ketinančių įsigyti naują automobilį, svarsto apie hibrido arba elektromobilio įsigijimą.

Kai kurie ekspertai nuogąstauja, kad staiga padidėjusio elektromobilių skaičiaus esami elektros tinklai gali neatlaikyti. Todėl tokių programų, kaip „Hohm“ tikslas – valdyti elektros apkrovą ir padėti vartotojams pačiais veiksmingiausiais ir optimaliausiais būdais valdyti naujas technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: