[ŽT] „Jie labai radikalūs. Putiną vadina impotentu“. Kremlius artėja prie perversmo  ()

Rusijoje yra grupė įtakingų saugumo pareigūnų, kurie itin nepatenkinti Rusijos Federacijos diktatoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino padėtis, Tarptautiniam baudžiamajam teismui išdavus jo arešto orderį, rimtai supurtyta.

Tai labai padidino perversmo šalyje tikimybę. Tokią nuomonę interviu Rusijos šaltiniui „Možem objasnit“ išsakė politologas Valerijus Solovėjus.

Anot jo, šiandien tik specialiosios tarnybos pajėgios suorganizuoti V. Putino nuvertimą. Jau yra grupė įtakingų saugumo pareigūnų, kurie itin nepatenkinti Rusijos Federacijos diktatoriumi.

Jie labai radikalūs. Jį vadina „impotentu“, palydėdami itin stipriais epitetais. Prezidentas šalį ir juos įstūmė į aklavietę ir nenori arba negali rasti išeities iš jos. Jie galvoja, kodėl gi neradus išeities. Techniškai galima pabandyti įgyvendinti kažką panašaus į GKČP.2“, – kalbėjo Rusijos Federacijos politologas.

Jis pažymėjo, kad TBT orderis V. Putino areštui grupuotei atrišo rankas. Tačiau tam, kad ji apsispręstų dėl veiksmų, reikia dar vienos sąlygos.

„Antrasis stimulas – Ukrainos kontrpuolimas. Jei Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms tai pasirodytų pražūtinga (gynyba kris), vadinasi, kas nors turėtų būti kaltas dėl nesėkmių. Čia jie turi kaltininką. Viena skatinanti aplinkybė jau egzistuoja. Jeigu atsiras antroji, tai, sakyčiau, radikalių pokyčių, kol kas paliečiančių tik aukštesniąją Rusijos politikos grandį, galimybė smarkiai išaugs. Ir visa tai gali įvykti šiais metais. Ir, greičiausiai, tai įvyks“, – prognozuoja Solovėjus.

 

Jis taip pat tikina, kad dėl savo sveikatos būklės  V. Putinas tampa nedarbingu.

„Jam nustatytos trys diagnozės. Tai Parkinsono liga... Antroji diagnozė susijusi su psichine būkle... Trečioji diagnozė mirtina - sunki onkologinė liga. Eksperimentinių vaistų ir naujausių gydymo metodų dėka pavyko sustabdyti ligą. Kalbama ne apie tai, kad jis mirs, o apie tai, kad jis taps neveiksnus: negalės pasirodyti viešumoje. Matome, kad jis dabar artėja prie to. vis dažniau reikia naudoti antrininkus (anksčiau jie buvo naudojami tik saugumo sumetimais, kai keli Putinai sėsdavo automobilių kolonas ir išvažiuodavo ir tai buvo pateisinama). Bet kai antrininkai panaudojami viešiems pasirodymams, to nuslėpti neįmanoma: per daug žmonių tai mato“, – kalbėjo Rusijos Federacijos politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: