„Tai pakeis viską“ – JAV generolas skelbia svarbiausią dalyką, ką reikia padaryti per kontrpuolimą  ()

Pasak JAV generolo Beno Hodgeso, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė okupuotose teritorijose gali turėti „destruktyvų poveikį“ rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėjantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas bus skirtas Krymo pusiasalio išvadavimui. Tai interviu „Deutsche Welle“ pareiškė buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, į atsargą išėjęs generolas leitenantas Benas Hodgesas.

Pasak amerikiečių generolo, Krymo deokupacija yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prioritetas, nes pusiasalis yra „lemiama teritorija“. Jis pasiūlė ukrainiečiams pirmiausia sutelkti dėmesį į pusiasalį, o tik tada vykti į Donbasą.

„Jei Krymas bus išlaisvintas, tai viską pakeis“, – sako Benas Hodgesas.

Generolas mano, kad mūšiai Rytų Ukrainoje neturės įtakos strateginiam paveikslui, net jei „kiekvienas Rusijos karys žūtų 200 kilometrų spinduliu nuo Bachmuto“. Tuo pačiu metu jis pažymėjo, kad mūšiai dėl Bachmuto labai susilpnino RF ginkluotąsias pajėgas.

 

Hodgesas taip pat neatmeta, kad puolamieji Ukrainos kariuomenės veiksmai okupuotose teritorijose gali turėti „destruktyvų poveikį“ rusams. Pasak jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė turės įtakos Rusijos karių ir valdžios psichologinei būklei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()