Rusija to tikrai nesitikėjo: kas „ne taip“ nutiko Bachmute?  ()

Rusija, kurdama planus užimti Bachmutą, atidžiai išstudijavo savo ankstesnių operacijų klaidas. Ypač padarytas Sirijoje. Rusai ištyrė savo silpnybes, tačiau per 9 mėnesius nepasiekė, ko norėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot analitikų, okupantai Bachmute taiko „sirišką“ taktiką, dar vadinamą „išdegintos žemės“ metodu. Rusų artilerija nugriauna visus aukštesnius pastatus ir kitus objektus, kuriuos galima panaudoti miesto gynybai.

Rusija Bachmute taip pat telkia „turistines“ desantininkų grupes. Jie galimai keičia „Wagner“ puolimo grupes, patyrusias didžiulius nuostolius.

„Defense Express“ straipsnyje pažymima, kad iš pradžių Rusija turėjo visiškai kitokius planus. Aukščiausia Rusijos karinė vadovybė buvo tvirtai įsitikinusi, kad gali greitai užimti svarbiausius miestus. Jie turėjo veikti kaip tvirtovė, leidžianti tęsti puolimą.

Jie kruopščiai ištyrė klaidas, kurias padarė Sirijoje. Rusai suprato, kad veiksmingai konfrontacijai miestuose jiems trūksta:

  • gerai parengtų pėstininkų ir karininkų;
  • pakankamo ryšio priemonių skaičiaus;
  • didelio tikslumo ginklų;
  • priemonių situacijos suvokimui formuoti;
  • nuoseklios doktrinos, kuri visa tai, kas išdėstyta, sujungtų į vieną įrankį karui miestuose.

 

Atrodo, kad Rusija išanalizavo savo klaidas ir dabar bent jau turi doktriną, siūlančią kariavimo būdą miestuose. Visų pirma tai apima „klasikinį“ puolimą - svarbų miestą pirmiausia reikia izoliuoti, o tada į jį turi įžengti šturmo būriai.

Rusai taip pat turi kombinuotą „įsilaužimo-šturmo“ metodą, kai pajėgos staigiai įsiskverbia į miestą ir izoliuoja kovos zoną sraigtasparnių Ka-52 „Alligator“ ir šturmo lėktuvų „Su-25“ pagalba. Jei reikia, keliai užminuojami, kad besiginančios pajėgos negalėtų tikėtis pastiprinimo.

 

Tiesa, tam reikia stiprios karinės vadovybės, kurios Rusija neturi. Rusija turi tikslą užimti Bachmutą, bet jau 9 mėnesius to nepavyksta padaryti ir nuostoliai auga. Sausį pranešta, kad prie Bachmuto galo sulaukė 50 tūkstančių rusų karių. Palyginimui – Mariupolį šturmuoti rusai atsiuntė apie 30 tūkstančių karių.

Užimti Mariupolį, Chersoną ir Melitopolį jiems pavyko senais metodais, nes Ukrainos gynybos pajėgos nebuvo konsoliduotos ir pasiruošusios. Bachmutas yra visai kita istorija.

(128)
(4)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: