„Lavonų kalnai tiek iš šiaurinės, tiek iš pietinės pusės...“ Skelbiama, ką padarė Ukrainos kazokai  ()

Rusijos įsibrovėliai, pasak karininko vadinamo slapyvardžiu „Kijevlian“, Bachmute naikina pastatus, siekdami sumažinti galimybes gintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Bachmute, Donecko srityje, išlieka įtempta. Rusų įsibrovėliai nuolat šturmuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir bando užimti miestą. 93-iosios brigados kovotojas „Kijevlian“ balandžio 11-osios rytą papasakojo apie situaciją įtvirtintame mieste.

Ten mūsų užgrūdinti kazokai nuolat išeina į kontrpuolimo veiksmus, išmuša okupantus iš jų pozicijų. Jie [rusai] nuolat bando pulti, bet šie jų bandymai baigiasi lavonų kalnais tiek iš šiaurinės, tiek iš pietinės pusės“, – pasakoja kovotojas.

„Dabar labai puola per patį miestą. Ten kazokai stovi prie geležinkelio stoties, prie stadiono, ir laikosi – dabar jų laukia sunkus likimas, bet jie drąsiai laikosi, ypač pėstininkai“, – sakė Kijevlianas.

Jis pažymėjo, kad kol gynybos pajėgos laiko Bachmutą, Rusijos įsibrovėliai negali išsiveržti į Konstantinivką, Družkovką, Slavianską.

 

Balandžio 11 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo rytinėje suvestinėje buvo pažymėta, kad nepaisant daugybės didelių nuostolių, priešas ir toliau puola Limano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marijinkos regionuose. Per dieną Ukrainos gynėjai atmušė 52 įsibrovėlių atakas šiuose fronto sektoriuose.

(262)
(6)
(256)

Komentarai ()

Susijusios žymos: