„Tūkstančiai lavonų“ - „Wagner“ pripažino kare Ukrainoje patyrę milžiniškų nuostolių  ()

Žurnalistai pasikalbėjo su rusų belaisviais - dviem iš „Wagner“ ir trimis iš reguliarių Rusijos pajėgų. Rusų kariai skundėsi, kad jie buvo metami kovoti plikomis rankomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „Donbas. Realiji“ vienas iš belaisvių sakė, kad už vagystes kalėjime praleido beveik 15 metų. Antrasis buvęs kalinys iš Rostovo srities taip pat pasakojo, kad už vagystės jam buvo skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė. Tuo tarpu trečiasis karys, Eduardas, kalėjo už automobilių vagystes, Olegas - už tai, kad nužudė narkotikų platintoją.

„Gimiau Donecko mieste, buvau nuteistas 2020 m., atlikau bausmę Čeliabinsko srityje. Spalio mėnesį pas mus atvyko Jevgenijus Prigožinas, pasikalbėjo su nuteistaisiais. Jis paaiškino, kad Donbase buvo pažeisti Rusijos Federacijos ir Rusijos žmonių interesai ir pasiūlė dalyvauti „specoperacijoje“. Už tai pažadėjo malonę, atlyginimą. Sutiko 220 žmonių“, - pasakojo vienas iš belaisvių. Jis sakė, kad galiausiai į karą Ukrainoje išvyko tik 120 žmonių.

Vyrai pasakojo, kad jiems buvo įteikta uniforma, jie buvo atvežti į Luhanską, bet ten viskas pasirodė kitaip, nei buvo žadėta. Jie iškart buvo metami į frontą. Tiesa, kai kurie „Wagner“ samdiniai pasakojo, kad praėjo pusantro mėnesio trukmės mokymus, kiti buvo mokomi tik dvi savaites. Užpuolikai neįvardijo nei vadų, nei instruktorių pavardžių.

„Vykome šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų, patekome į kryžminę ugnį, grupė buvo sunaikinta, vadas buvo sužeistas, aš patekau į nelaisvę“, – pasakojo vienas iš „Wagner“ samdinių.

 

Antrasis užpuolikas pasakoja, kad buvo išsiųstas į šturmą su automatiniais šautuvais. Kai kurie kariai turėjo 6 dėtuves, bet ne visos jos buvo pilnos. Jie, anot belaisvio, neturėjo nei racijų, nei kitų daiktų.

„Iš 12 turbūt išgyvenome 6. Apie tris iš jų nieko nežinome“, - prisimena užpuolikas.

Aš tarnauju „Wagner“. Ten - ne dešimtys, o šimtai, tūkstančiai lavonų... Eini, šliauži per kažką, kas ką tik buvo žmogumi. 8 žmones iš mano grupės žuvo, o grupę sudaro tik 10 žmonių, tai įsivaizduokite mastą“, – sako „Wagner“ karys.

(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: