OSINT analitikai pastebėjo galingą puolimo pranašą: „tas pats buvo pernai pieš Chersoną!“  ()

OSINT analitikai pažymi, kad sunaikintos įrangos dinamika liudija gerą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimą didelio masto karinėms operacijoms, įskaitant kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija prarado 133 radiolokacines stotis ir elektroninio karo kompleksus, įskaitant „Zoopark“, „Borisoglebsk“ ir „Žitel“ kompleksus. Bendra sunaikintų sistemų vertė yra didesnė nei 1 mlrd. JAV dolerių.

Tokius duomenis balandžio 14 dieną pateikė OSINT analitikai.

„Iš viso mums pavyko nustatyti 133 Rusijos elektroninio karo ir radiolokacinių stočių sunaikinimo, sugadinimo ar užgrobimo faktus. Bendra sunaikintų kompleksų vertė – daugiau nei 1 mlrd. USD. Daugiausia sunaikinta/perimta/sugadinta: „Zoopark“ – 11 vnt., „Borisoglebsk“ – 10 vnt. ir „Žitel“ – 9 vnt.“, – rašo analitikai.

Analitikai pažymėjo, kad didžiausius radiolokacinių stočių ir elektroninio karo kompleksų nuostolius rusai patyrė kontrpuolimo išvakarėse Kyjivo, Charkivo ir Chersono kryptimis. RF ginkluotosios pajėgos daugiausiai jų prarado 2022 m. kovo ir rugsėjo mėnesiais, taip pat šių metų kovą.

Kalbant apie sunaikintų sistemų geografiją, pažymima, kad daugiausiai jų buvo sunaikinta Chersono regione – apie 12 %. Atitinkamai, Zaporižios srityje rusai prarado 9,8 %, Charkive – 7,5 % ir Kyjive – 6,8 %.

 

Be to, okupantų technika buvo naikinama ir Rusijos Federacijos teritorijoje. Taigi, Belgorodo srityje buvo sunaikinta 0,8 %, o aneksuoto Krymo teritorijoje buvo sunaikinta taip pat 0,8 % elektroninio karo/ radarų sistemų.

Kalbant apie Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų elektroninio karo ir radiolokacinių stočių tipus, analitikai nustatė 37 skirtingus kompleksus, o 43 atvejais nepavyko išsiaiškinti konkrečios sistemos tipo.

Bendra sunaikintų kompleksų vertė yra daugiau nei 1 milijardas dolerių, tačiau ši suma yra apytikslė, nes tiksli vieno komplekso kaina nėra tiksliai žinoma.

 

OSINT atlikta analizė atskleidė svarbią Rusijos armijos elektroninio karo sistemų ir radiolokacinių stočių naikinimo tendenciją prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo operacijas.

„Tai liudija gerą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimą didelio masto karinėms operacijoms ir gebėjimą efektyviai naikinti naujausius Rusijos karių ginklus. Tas pats buvo pernai pieš Chersoną, rusai vis labiau apanka“, – reziumavo analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(2)
(89)

Komentarai ()