Naujas „analogų neturintis“ Rusijos kūrinys: 60-ųjų eros ATS-59G su 50-ųjų eros laivo pabūklu 2M-3M (Foto)  ()

Dabar rusai pradėjo montuoti 50-ųjų eros laivo 25 mm priešlėktuvinį pabūklą ant 60-ųjų eros vikšrinio traktoriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai internete plačiai nuskambėjo hibridinis šarvuotis MT-LB ginkluotas laivo pabūklu 2M-3M, Rusijos Federacija nusprendė ties tuo nesustoti.

Neseniai padarytoje nuotraukoje buvo pastebėtas visiškai naujo lygio „gaminys“ – vikšrinis traktorius ATS-59G su tuo pačiu laivo pabūklu 2M-3M.

 

Nuotrauką pastebėjo ir atpažino tinklaraštininkas Andrei-bt. Žema nuotraukos kokybė neleidžia atskleisti visos „gaminio“ išvaizdos.

ATS-59 buvo sukurtas 1959 m. kaip transporto priemonė prikabinamiems ginklams vilkti. 1969 metais pasirodė ATS-59G, bet vienintelis ryškesnis skirtumas, kad buvo pakeista kabina.

Oficialiai jis buvo naudojamas Rusijos Federacijoje iki 1998 m. ir buvo parduotas civiliams gyventojams pagal nurašymo schemą. O tarp Rusijos Federacijos taigos ir pelkių gyventojų ATS-59G netgi turėjo tam tikrą paklausą dėl didelio pravažumo.

 

ATS-59G su 2M-3M pabūklu aiškiai rodo, kad jie bus naudojami būtent kaip priešlėktuvinis ginklas, o ne kaip fronto kovinė transporto priemonė. O prieš 25 metus nurašytų mašinų traukimas iš laužynų tiesiogiai rodo net MT-LB trūkumą Rusijos armijoje.

Pats pabūklas 2M-3M buvo sukurtas 1945-1949 metais, o pradėtas naudoti 1953 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()