„Jie šaudė bet kur!“ Kadyrovas tiesiog įsiuto, kaip jo smogikai pateko į nelaisvę (Video)  ()

„Tegul tai įrodo“ – Kadyrovas viešai pažemino 5 savo kovotojus, paleistus iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nelaisvės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po metų karo Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas staiga ėmė purvais drabstyti savo karius, kurie pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nelaisvę. Jis atsisakė susitikti su 5 savo kariais, kurie buvo paleisti per naujausią apsikeitimą karo belaisviais su Ukraina.

Apie tai Kadyrovas paskelbė didelį įrašą „Telegram“, praneša Dialog.UA.

„Čečėnų karys neturėtų turėti jokios priežasties būti sučiuptam... Todėl su grįžusiais nesusitikau. Tai garbės reikalas... Tegu įrodo, kad neišvengė kovos“, – rašė Čečėnijos vadovas.

Jis patikslino, kad dabar į laisvę paleisti kariai neva pateko į nelaisvę, nes jiems baigėsi šoviniai. Jis apkaltino juos nesirūpinus kulkomis, o šaudžius bet kur.

Dabar Kadyrovas reikalauja, kad buvę belaisviai grįžtų į frontą, jog išpirktų savo „gėdą“.

Pastebėtina, kad Kadyrovas anksčiau nerodė tokio pasibjaurėjimo belaisviais. Priešingai, anot Ukrainos pusės, būtent čečėnų karo belaisviais Rusija visada keitėsi pirmiausia.

Siekdama „kadyroviečių“ išlaisvinimo, Maskva sutiko perduoti Kyjivui, jos nuomone, vertingiausią personalą. Tačiau dabar retorika pasikeitė ir, matyt, neatsitiktinai.

 

 

Maskva tikriausiai supranta, kad Rusijos kariai būsimo kontrpuolimo metu masiškai pasiduos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir bando tam užkirsti kelią.

Ypač dėl to okupantai neseniai paviešino žiaurios Ukrainos karo belaisvio egzekucijos filmuotą medžiagą. Taip rusai bando užgrūdinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir išgąsdinti savo karius, kad pasidavę bijotų netekti galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(5)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: