„Laikome dangų ir laukiame gerų naujienų“. Skelbiama pirmoji „Patriot“ nuotrauka tarnyboje (Foto)  ()

„Patriot“ jau saugo Ukrainos dangų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro erdvės gynybos sistemos  „Patriot“ jau atlieka kovines pareigas Ukrainoje. Balandžio 21 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas Mykola Oleščuk parodė pirmąją amerikiečių oro gynybos sistemų, jau veikiančių Ukrainoje, nuotrauką.

„Patikrinau oro gynybos sistemos „Patriot“ kovines pozicijas vienoje iš krypčių!“ - sakė jis savo „Telegram“ kanale. Oleščuk padėkojo Ukrainos kariams, kurie savo mokymus baigė „daug anksčiau nei planuota“, taip pat partneriams ir visiems, prisidėjusiems prie sistemų perdavimo.

Pasak jo, iš tikrųjų Ukrainoje, nors ir nedideliais kiekiais, jau eksploatuojamos modernios Vakarų priešlėktuvinės raketų sistemos NASAMS, IRIS-T, „Patriot“, „Gepard“ ir kt.

 

„Kad Ukrainos oro gynyba būtų perspektyvi, oro pajėgoms reikia F-16. Laikome dangų ir laukiame gerų naujienų iš Ramšteino!“ - tarė vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: