[ŽT] Rusai pradėjo evakuaciją, Ukrainos pietuose kyla panika: kas vyksta?  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šalies pietuose per pastarąsias kelias dienas įvykdė sėkmingą kontratakų seriją. Pranešama, kad okupantų gretose tai sukėlė paniką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-21 [ŽT] Rusai pradėjo evakuaciją, Ukrainos pietuose kyla panika: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikėtų pasakyti, kad tai - daugiausia gandai ir tikrai ne kažkoks didelis kontrpuolimas, kurio taip laukiama. Bet ukrainiečiai staigiomis puolimo operacijomis sugebėjo perimti rusų pozicijas šalies pietuose tarp Zaporižios ir Donecko.

„Twitter“ puslapis „TreasChest“ praneša, kad, pasak „Azov“ bataliono,  tas operacijas rusai priima labai rimtai. Pradėta šalia fronto linijos esančių gyvenviečių evakuacija. Atrodo, kad patys rusai pamanė, kad prasideda labai didelis Ukrainos pajėgų puolimas ir toje fronto vietoje tuoj bus labai karšta.

Gali būti, kad ukrainiečiai bando sumažinti spaudimą Avdijivkai bei Vuhledarui. Kita vertus, būtent čia rusai ukrainiečių kontrpuolimo ir baiminasi labiausiai. Jei šiame tarpe tarp Zaporižios ir Donecko Ukrainos gynėjai nuspaustų paspausti stipriau, jie galėtų susilpninti sausumos koridorių tarp Rusijos ir Krymo. Tai sukeltų katastrofišką paniką ir, greičiausiai, priverstų rusus persigrupuoti, galbūt net susilpninant spaudimą Bachmutui. Jei Ukraina tikrai ketina pradėti didelį puolimą, tas koridorius galėtų būti visai nukirstas.

 

Vėlgi, visa tai - gandai. Faktas, kad ukrainiečiai atakų serija perėmė kai kurias pozicijas šalies pietuose. Nors tik nedidelės teritorijos pakeitė rankas, okupantai tai turėtų stebėti su nerimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(204)
(8)
(196)

Komentarai ()

Susijusios žymos: