„Jie neatrodo kaip demoralizuota ir besitraukianti kariuomenė“ - Ispanijos žurnalistai slapta nuvyko į Bachmutą, skelbia, ką ten pamatė  ()

Ispanų žurnalistas Alberto Rojas iš „El Mundo“ aplankė Bachmuto gynėjus ir išgirdo netikėtų gandų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė toliau kovoja dėl Bachmuto. Ir, anot Alberto Rojas, neatrodo pavargę nuo kovų ar demoralizuoti.

Alberto Rojas iš arti stebėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 80-osios brigados kasdienybę. Ten kairi yra aprūpinti nauja britų technika, kurią išmoko valdyti Vokietijoje. „Kremliaus propaganda teigia, kad ukrainiečių pralaimėjimas prie Bachmuto yra neišvengiamas ir kad tai sukels Ukrainos kariuomenės žlugimą, tačiau tai, ką mačiau priešais save, neatrodo kaip demoralizuota ir besitraukianti kariuomenė. Priešingai. Jie tokie ramūs, kad net kvietė mane kavos“, – pasakoja Rojas.

Tiesa, žurnalistai rašo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė išveda kariuomenę iš Bachmuto. „Čia liko tik artilerijos daliniai, pora gerų brigadų, o likusieji jau išvyko. Bachmutas įvykdė savo, kaip Rusijos ginkluotųjų pajėgų mėsmalės, misiją“, – sakė šaltinis.

 

Tiesa, Ukrainos Krašto apsaugos ministerijos pranešime balandžio 24 d. teigiama, kad dėl Bachmuto miesto tęsiasi įnirtingi mūšiai. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis irgi pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau gins Bachmutą, nes gynybos proveržis šiame fronto sektoriuje reikštų dar daugiau teritorijų okupaciją Donbase.

(131)
(4)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: