Kremlius putoja iš pykčio! Ukraina iš JK gavo visus tankus žudantį ginklą (Video)  ()

Tūkstančiai amunicijos tankams „Challenger 2“ jau buvo perduoti Ukrainai. Rusijos ambasada apkaltino Didžiąją Britaniją „nusikaltimais ir pavojingų ginklų perkėlimu“ į Kijevą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiajai Britanijai nepavyks išvengti atsakomybės už Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduotų sviedinių su nusodrintu uranu panaudojimo Ukrainoje pasekmes. Apie tai agentūrai TASS pranešė Rusijos ambasada Londone.

„Britai (Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų jaunesnysis ministras Jamesas Heappey, – red.) ciniškai pareiškė, kad Londonas nekontroliuos šių ginklų naudojimo – už tai yra visiškai atsakingos Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, – pažymėjo Rusijos diplomatai.

„Raginame Didžiosios Britanijos valdžios institucijas nesivelti į iliuzines viltis, kad perdavus šaudmenis Ukrainai, kuri dabar disponuoja nuodingais sviediniais, ji galės išsisukti. Londonas negalės perkelti atsakomybės už jų įvykdytus nusikaltimus savo Kijevo marionetėms“, – pabrėžė ambasada.

Didžioji Britanija išsiuntė į Ukrainą tūkstančius šaudmenų „Challenger 2“ tankams, įskaitant su nusodrintu uranu, balandžio 25 dieną Didžiosios Britanijos parlamento forume rašė Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų jaunesnysis ministras Jamesas Heappey.

JK neseka vietų, iš kurių bus pradėtos nusodrinto urano ginkluotės atakos. Po to, kai Londonas nusprendė juos perduoti, už juos atsako Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pridūrė Heappey.

BOPS veikimo principas

 

Urano šerdies šaudmenys (BOPS) iš esmės yra subkalibrinio sviedinio tipas. Tai šaudmuo, kurio viduje yra urano strypas (šerdis). Iššaunant sviedinį suteikiama didžiulė kinetinė energija ir iki 1500 metrų per sekundę įsibėgėjanti plunksnuota urano šerdis nuskrenda tiksliai į taikinį.

Atsitrenkus į šarvų paviršių, dėl milžiniško greičio ir didelio urano tankio (19 g/cm3) tik apie 4 kg sverianti šerdis pramuša metalą ar betoną, o sviedinio energija iš dalies panaudojama šarvų paviršiui sunaikinti, o iš dalies virsta šiluma. Tokiu būdu šarvuotą erdvę veikia iki raudonumo įkaitusios šerdies skeveldros – patekus į zoną, kurioje yra šarvuočio ekipažas, tikimybė išgyventi beveik lygi nuliui, o atsitrenkus į amunicijos stovą neišvengiama sviedinių detonacija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(1)
(90)

Komentarai ()