„Tai ne mes“. Kas susprogdino Krymą?  ()

Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų vadovybė nepatvirtino ukrainiečių dalyvavimo dar vienoje antžeminių bepiločių orlaivių atakoje prieš Rusijos okupuotą Sevastopolį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-26 „Tai ne mes“. Kas susprogdino Krymą?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ignatas tai pareiškė per Ukrainos radiją, pridūręs, jog Ukraina apie tokius smūgius „neskelbė“.

„Jokios „vatos“ aš neskelbiau, Ukrainos oro pajėgos taip pat nieko neskelbė“, – pabrėžė Jurijus Ignatas.

Jis paaiškino, kad „Telegram“ kanalai „labai gerai ištraukia žodžius iš visko, kas pasakoma“.

„Apie tai, matyt, kažkas pasakė Kryme, kažkas paskelbė. Daugiau negaliu pasakyti. Neturime informacijos iš oficialių šaltinių. Turime informaciją iš Rusijos žiniasklaidos, kuri pradėjo konvulsyviai rėkti, kad buvo bepiločių orlaivių ataka ir jie viską sunaikino. Labai diskretiškai komentuojame tokius dalykus kurie vyksta arba Rusijoje arba ukrainietiškame Kryme. Nes tyla yra tyla. Jos reikia laikytis, kad nepakenktume šiandien vykstantiems veiksmams, ypač mūsų šalies pietuose“, – pabrėžė J. Ignatas.

Jis prisiminė, kad prieš pusmetį okupuotame Sevastopolyje įvyko pirmoji antžeminių bepiločių orlaivių ataka prieš Rusijos laivus.

„Su laivais nelengva susitvarkyti, nelengva juos sunaikinti, nes jie iš tikrųjų yra vandens paviršiuje, ant bangų, todėl juos užfiksuoti ir aptikti sunku. Todėl kiekvieną kartą susiduriame su naujomis ginklų rūšimis“, – sakė J. Ignatas.

 

Kartu jis pabrėžė, kad Ukraina jokiu būdu „šiuo atžvilgiu neatsiliks“.

„Būtent atakos tipo dronai šiandien pasiekė naują ginklų lygmenį, nes bepiločiai orlaiviai gali skristi toli ir tiksliai. Ir jie pigesni nei sparnuotosios raketos. Tai suprato ir rusai, jie plėtos bombų ir dronų pramonę. Tačiau mes Ukrainoje taip pat turime pavyzdžių, kaip sėkmingai panaudojome smogiamuosius dronus“, – patikino Jurijus Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: