Tai būtų smūgis Maskvai: „Ukraina gali užimti mažuosius Rusijos miestus“  ()

Pasak laikino „Azov“ brigados vado Bohdano Krotevičiaus, Ukrainos gynėjai gali panaudoti Pirmojo Čečėnijos karo strategiją, panaudodami Rusijos gyvenvietes kaip svertą prieš Kremlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdydama kontrpuolimo operaciją Ukraina gali užimti mažus Rusijos miestus. Šią nuomonę interviu „The Washington Post“ balandžio 26 d. išsakė laikinas „Azov“ brigados vadas Bohdanas Krotevičius.

Bohdanas Krotevičius prisiminė Pirmąjį Rusijos ir Čečėnijos karą, kai čečėnų kariuomenė užėmė mažus Rusijos miestelius. Vėliau jie buvo panaudoti kaip svertas prieš Kremlių, todėl Krotevičius pažymėjo, kad Ukraina gali padaryti tą patį.

Bohdanas Krotevičius buvo tarp tų „Azov“ kovotojų, kurie buvo paimti į rusų nelaisvę ir keletą mėnesių buvo laikomi filtravimo centre. Vėliau jis keturiems mėnesiams buvo uždarytas į vienutėje netoli Maskvos, o rugsėjį buvo grąžintas Ukrainai. Praėjus dviem savaitėms po grįžimo į Ukrainą, Krotevičius grįžo į dalinį.

 

„Mūsų patirtis su „Azovstal“ rodo, kad nėra padėties be išeities“, pasakojo Krotevičius. Jis prisiminė, kad „Azovstal“ apgulties metu dauguma manė, kad karas greitai baigsis. Taip neatsitiko. Dabar kovotojai bando patikinti civilius, kad karas tęsiasi ir bus laimėtas.

 

(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: