JAV pastebėtas ešelonas su rusiškomis „Tor“ ir S-300 oro gynybos sistemomis: kas vyksta? (Foto)  ()

Norfolk Southern geležinkelio stotyje Bellevue, Ohajo valstijoje, buvo pastebėtas ešelonas su dviem priešlėktuvinių raketų sistemomis S-300 ir „Tor-M1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The War Zone“.

Ešelone buvo matyti keturios įrangos dalys, iš kurių dvi ar daugiau galėjo būti kokybiški maketai. Kam priklauso priešlėktuvinių raketų sistemos šiuo metu nežinomi.

Pirmasis nuotraukas „Instagram“ paskelbė Josephas Zadehas, traukinių stebėtojas.

S-300 yra didelio nuotolio oro gynybos sistema, galinti sunaikinti tam tikro tipo taikinius. Rusijos kariai juos taip pat naudoja smogdami į antžeminius taikinius specialia „žemė-žemė“ raketos versija. Yra keletas S-300 variantų, kurie vis dar gaminami Rusijos Federacijoje.

„Tor-M1“ taip pat yra oro gynybos sistema, tačiau trumpo nuotolio.

Tačiau tai, kad bent dalis ešelono yra maketai, leidžia manyti, kad sunkvežimis neturi padangų. Be to, jie turi tarsi fiksuotas atramas, kurių nėra realiuose abiejų transporto priemonių pavyzdžiuose.

 

Taip pat jie panašūs į modelius, kuriuos JAV oro pajėgos užsakė prieš 4 metus. Tačiau neaišku, ar oro pajėgos galiausiai užbaigė įsigijimą.

 

Kalbant apie „Tor-M1“, nėra iki galo žinoma, ar tai yra maketas, nes JAV oro pajėgos disponuoja viena „Tor-M2“ oro gynybos sistema, kuri naudojama bandymams. Yra keletas pagrindinių vaizdinių ženklų, rodančių, kad tai yra maketai, pavyzdžiui, jų stebėjimo radarų dizaino skirtumai, palyginti su žinomais tikrais pavyzdžiais.

Modelius JAV kuria Kalifornijos įmonė „OPFOR Solutions“, ypač „Tor“ oro gynybos sistemas. Todėl „The War Zone“ kreipėsi į įmonę, norėdamas išsiaiškinti, ar jie pagamino šiuos modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()