Iš TSMC į „Samsung“: AMD didins savo 4 nm lustų gamybos pajėgumus  ()

Pranešama, kad AMD pasirašė sutartį su „Samsung Electronics“ dėl dalies 4 nm procesorių silicio gamybos perkėlimo iš TSMC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Taivane įsikūrusi aukščiausios klasės gamykla dirba visu pajėgumu, o tokie klientai, kaip „Apple“ ir „Qualcomm“, tiekia 4 nm mobilių lustų užsakymus dideliais kiekiais, todėl AMD turi ribotas galimybes paskirstyti lėšas ir (arba) derėtis su TSMC dėl didesnių gamybos pajėgumų.

Dabar AMD naudojasi TSMC 4 nm technologija gaminant „Ryzen 7040“ („Phoenix“) serijos mobiliuosius procesorius ir šiuo metu pritaiko savo dizainą „Samsung“ 4 nm klasės litografijoms (iš kurių AMD gali rinktis penkis tipus).

Perėjimas prie „Samsung“ tikriausiai suteikia AMD daugiau galimybių, ypač atsižvelgiant į tai, kad „Phoenix“ praleido savo išleidimo grafiką. Todėl AMD rinką tenkina 5 nm + 6 nm „Ryzen 7045“ serijos premium procesoriais ir senesniais 6 nm 7035 serijos („Rembrandt-R“) procesoriais. Tačiau neturi nieko tinkamo, kas galėtų konkuruoti su „Raptor Lake-U“ ir „Raptor Lake-P“. AMD turi ribotą laiko tarpą, per kurį gali padidinti „Phoenix“ gamybą ir tiekimą į rinką, nes „Intel“ ruošia „Meteor Lake“ debiutui 2023 m. 2 pusmetį, daugiausia dėmesio skirdama mobiliesiems variantams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: