„Grąžiname savo valstybei sąžiningą istoriją“ - Ukrainos prezidentas skelbia naują Pergalės dienos datą (Video)  ()

Ukrainos prezidentas pasirašė dekretą dėl Europos dienos minėjimo gegužės 9-ąją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis siūlo Ukrainoje gegužės 8 dieną švęsti atminimo ir pergalės prieš nacizmą Antrajame pasauliniame kare dieną. Jis pasirašė dekretą dėl Europos dienos – visų nacizmą sunaikinusių europiečių vienybės šventės minėjimo Ukrainoje gegužės 9 d.

Zelenskis apie tai paskelbė savo žinutėje, skirtoje Atminimo ir pergalės prieš nacizmą Antrajame pasauliniame kare dienai. Jis pažymėjo, kad ukrainiečiai kartu su Europa turėtų švęsti pergalę prieš nacizmą būtent gegužės 8-ąją, o ne 9-ąją, kaip tai daroma Rusijoje.

Grąžiname savo valstybei sąžiningą istoriją be ideologinių priemaišų. Būtent gegužės 8-ąją dauguma pasaulio tautų prisimena pergalės prieš nacizmą didybę. Būtent gegužės 8-ąją pasaulis pagerbia visus, kurių gyvenimus nutraukė tas karas. Būtent gegužės 8 dieną įsigaliojo Vermachto besąlyginio pasidavimo aktas. Šiandien Ukrainos Aukščiausiajai Radai įteikiau įstatymo projektą, kuriame siūloma gegužės 8-ąją paskelbti Atminimo ir pergalės diena prieš nacizmą 1939–1945 metų Antrajame pasauliniame kare. Niekada nepamiršime Ukrainos žmonių indėlio į pergalę prieš nacizmą“, – pabrėžė Zelenskis.

 

Jis priminė, kad dabar ukrainiečiai kartu su kitomis tautomis naikina panašų blogį. „Deja, blogis sugrįžo. Nors agresorius dabar yra kitoks, jo tikslas tas pats – pavergimas ar sunaikinimas. Ir, kaip anuomet rėmėmės bendra laisvų tautų jėga, taip ir dabar kovojame prieš blogį kartu su laisvu pasauliu ir laisva Europa. Ir mes laimėsime“, – sakė Zelenskis.

Jis pakartojo, kad dabar, kaip ir prieš 80 metų, Ukraina kovoja už ateitį – tiek savo, tiek visos Europos, viso laisvojo pasaulio.

(57)
(1)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: