„Iš 600 žmonių išgyveno tik 120, beveik visi sužeisti“. Ukraina į nelaisvę paėmė „Wagner“ puolimo būrį  ()

Gegužės 11 d. paimti į nelaisvę „vagneriečiai“ turėjo, ką papasakoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-16 „Iš 600 žmonių išgyveno tik 120, beveik visi sužeisti“. Ukraina į nelaisvę paėmė „Wagner“ puolimo būrį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Donecko srityje, Ivanivkos gyvenvietės rajone paėmė į nelaisvę du Rusijos Federacijos  „Wagner“ kovotojus.

„Telegram“ kanalo „Rusija sidiaščiaja“ šaltinis teigia, kad buvo sučiuptas Eduardas Zychcykas, gimęs 1993 m., šaukiniu „Nudno“. 2020 metais jis buvo nuteistas kalėti 23 metus už žmogžudystę.

Aleksandras Hadžijevas iš Aleksejevskaja kaimo, Krasnodaro krašto, šaukiniu „Optatov“. 2019 metais jis buvo nuteistas kalėti 7,5 metų už vagystes ir išžaginimą.

Belaisviai pripažino didžiulius nuostolius savo būryje. Jų teigimu, mažiau nei per metus iš 600 žmonių liko gyvi tik 120 kovotojų. Tačiau dauguma išgyvenusiųjų patyrė sužeidimų, neleidžiančių jiems dalyvauti karo veiksmuose.

„Nevykdysime užsakymų – nulis arba „plius trys“. „Plius trys“ yra pliusas prie sutarties, dar trys mėnesiai pridedami už užsakymo nevykdymą, taip už viską: už alkoholį, už grynuosius, už telefonus – absoliučiai už viską“, – skundžiasi okupantai.

 

Jau tradiciškai, tik pagauti rusai suprato, kad komanda juos apgavo. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankose atsidūrę samdiniai kvietė tautiečius nesutikti su „Wagner“ sutartimi ir nevykti į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: