[ŽT] Rusija giriasi atnaujinta „Pancir-SM“ sistema - numušinės net HIMARS raketas  (1)

„Pancir-SM“ - tai atnaujinta rusų oro gynybos sistema. Rusai tikisi, kad ji bus efektyvesnė prieš bepiločius orlaivius ir HIMARS raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinės korporacijos „Rostec“ atstovai Minske vykusioje parodoje MILEX 2023 sakė, kad įmonė baigia modifikuotos priešlėktuvinių raketų ir pabūklų sistemos „Pancir-SM-SV“ kūrimo darbus. „Priešlėktuvinės raketų sistemos ant vikšrinės važiuoklės „Pancir-SM-SV“, skirtos sausumos pajėgoms, kūrimas yra paskutiniame bandymų etape“, – pranešė „Rostec“.

Sistemos kūrėjai tikina, kad „Pancir-SM“ buvo sukurta atsižvelgiant į karinių operacijų Ukrainoje patirtį ir turėtų būti veiksmingesnė prieš nepilotuojamus orlaivius, sparnuotasias raketas ir HIMARS bei panašių sistemų raketas.

Taip pat pranešama, kad „Pancir-SM“ turi naują radarą ir gali naudoti naujas valdomas raketas, pasižyminčias didesniu nuotoliu ir efektyvumu.

 

Kalbant apie Rusijos oro gynybos sistemų efektyvumą, lenkų ekspertai teigia, kad teoriškai naujasis radaras gali aptikti taikinius iki 20 km atstumu. Ankstesnės „Pancir“ versijos veikė iki 10 km atstumu.

„Pancir-SM-SV“ turės 12 priešlėktuvinių raketų ir keturias 30 mm automatines patrankas. Ten taip pat veikia radaras, taikinių sekimo sistema.

(7)
(18)
(-11)

Komentarai (1)