„Maskva, lauk mūsų“. „Rusijos laisvės“ kovotojus nustebino Rusijos saugumo pajėgų reakcija (Video)  ()

Anot legiono kovotojų pranešimo, reakcija į jų patekimą į Belgorodo srities teritoriją Rusijos Federacijoje buvo panika. Savanoriai taip pat paskelbė: „Maskva, lauk mūsų“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-25 „Maskva, lauk mūsų“. „Rusijos laisvės“ kovotojus nustebino Rusijos saugumo pajėgų reakcija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Legionas „Rusijos laisvė“ ir „Rusijos savanorių korpusas“ surengė bendrą spaudos konferenciją po sėkmingos operacijos Rusijos Federacijos teritorijoje. Kovotojų teigimu, jie pasiekė visus užsibrėžtus tikslus, o Rusijos saugumo pajėgų reakcija juos labai nustebino. Apie tai pranešė „Rusijos laisvės“ legiono vadas Cezaris.

„Reakcija buvo paniška, visiškai neadekvati. Prireikė kelių valandų, kol pasirodė bent kažkoks organizuotas pasipriešinimas. Jei būtume užsibrėžę gilesnį operacijos tikslą, būtume galėję pasiekti Belgorodą, bet tokio tikslo neturėjome", – sakė jis.

Kaip pranešė „Rusijos laisvės“ legiono spaudos tarnyba, operacija Graivorono rajone buvo sėkminga ir jos tikslas pasiektas. Priešas buvo nugalėtas, dalis jų gėdingai pabėgo, kovotojai užėmė daugybę technikos.

„Neišduosime Laisvos Rusijos idėjos, rusų vilčių, sugrąžinsime Rusijai tiesą ir teisingumą. Grįšime dar kartą. Belgorodas, Brianskas, Kurskas, Voronežas, Rostovas, Maskva – laukite mūsų“.

Kovotojai pabrėžė, kad Belgorodo srityje jie matė Putino karių nesąžiningumą ir žiaurumą, nes Rusijos ginkluotųjų pajėgų artilerija dirbo taikiuose miestuose, o tai dar kartą įrodo, kad Putino kariai nebuvo pasiruošę organizuotam pasipriešinimui ir yra pasiruošę nušluoti savo miestus nuo žemės paviršiaus.

Bendri nuostoliai dėl operacijos „Rusijos laisvės“ legione sudarė 2 žuvusius ir 10 sužeistųjų.

 

 

Tuo tarpu, „Rusijos savanorių korpuso“ kovotojai vėl yra Ukrainos teritorijoje. Jie mano, kad jų veikla Belgorodo srityje sėkminga. Apie tai jie per spaudos konferenciją pasakojo Ukrainos ir Vakarų žurnalistams.

„Manau, kad bet koks Rusijos Federacijos valstybės sienos kirtimas ir grįžimas atgal jau yra sėkmė. ​​Tai priešo teritorija, mūsų Tėvynė laikinai okupuota", – sakė dalinio vadas Denisas Kapustinas.

 

Žurnalistų paklaustas, iš kur kovotojai gavo karinę techniką, vadas atsakė kaip pavyzdį nurodydamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, kad šarvuotų transporterių ir kitų dalykų galima nusipirkti „juodojoje“ rinkoje ar bet kurioje šiuolaikinėje kariuomenėje. Jis pažymėjo, kad rusai Bachmute užėmė Ukrainos karinę techniką, o „Rusijos savanorių korpuso“ kovotojai mūšyje ją atkovojo.

 

Dalinio vadas taip pat pridūrė, kad juos remia Belgorodo srities vietiniai gyventojai.

„Mūsų pokalbių robotui žmonės rašo: „Aš gyvenu Belgorodo srityje, vaikinai, jūs esate puikūs, mes pasiruošę kovoti už jus. Aš dabar esu pasiruošęs bėgti per sieną ir prisijungti prie jūsų. Ir šimtai tokių žinučių“, – sakė vadas.

Pasak vado, pagal specialiosios operacijos rezultatus „Rusijos savanorių korpusas“ nuostoliai – du nesunkiai sužeisti. Visa jų įranga liko pas juos, be to, Graivorono patikros punkte jie paėmė šarvuotą transporterį, šaulių ginklus ir kitą įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()