Skelbiama ilgai laukta žinia! Ukrainos kontrpuolimas prasidėjo  ()

„Kontrpuolimas tęsiasi jau keletą dienų.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-25 Skelbiama ilgai laukta žinia! Ukrainos kontrpuolimas prasidėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas pranešė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas prasidėjo. Koviniai veiksmai vyksta jau keletą dienų.

„Kontrpuolimas tęsiasi jau keletą dienų, 1500 kilometrų pasienyje vyksta intensyvus karas, bet veiksmai jau pradėti“, – sakė jis Italijos televizijos kanalui „Rai“.

Podoliakas pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė nenaudos Vakarų ginklų Rusijos teritorijos puolimui – jie bus naudojami išskirtinai užgrobtų teritorijų deokupacijai.

„Mes nenorime smogti Rusijos teritorijai, panaudosime duotą ginkluotę, kad sunaikintume Rusijos Federacijos pozicijas Maskvos okupuotose teritorijose, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – aiškino Podoliakas.

Anot OP vadovo patarėjo, Ukraina dabar turi „Storm Shadow“ tolimojo nuotolio raketas, tankus „Leopard“ ir priešraketines sistemas, „kurias suteikė Prancūzija ir Italija“.

„F-16 pagaliau leis mums uždaryti oro erdvę. Paradoksas: jei juos turėtume prieš metus, karas jau būtų pasibaigęs“, – pridūrė jis.

„Twitter“ paskyroje jis patikslino, kad turėjo omenyje Rusijos įsibrovėlių logistinės paramos sunaikinimą kaip neatskiriamą kontrpuolimo dalį.

 

 

OP vadovo patarėjas pabrėžė, kad kontrpuolimas yra „ne koks nors „vienas įvykis“, kuris prasidės konkrečiu metu konkrečią dieną iškilmingu raudono kaspino perkirpimu“. Visų pirma, anot jo, „tai dešimtys skirtingų veiksmų, skirtų įvairiomis kryptimis sunaikinti Rusijos Federacijos okupacines pajėgas, kurie jau vyko vakar, vyksta šiandien ir vyks rytoj“.

„Intensyvus priešo logistinės paramos naikinimas taip pat yra kontrpuolimas“, – pažymėjo Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(2)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: