„Prigožinas melavo.“ Gulagu.net skelbia apie košmarą – į gabalus ištaškyta tūkstančiai „Wagner“ smogikų  ()

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas melavo apie savo grupės nuostolius kovose dėl Bachmuto, tikina Dmitrijus Osečkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamojoje „Bachmuto mėsmalėje“ žuvo daug daugiau rusų, nei pripažįsta „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas.

Apie tai interviu kalbėjo Rusijos žmogaus teisių aktyvistas, organizacijos Gulagu.net vadovas Dmitrijus Ošečkinas.

Prigožinas tikina, kad per Bachmuto šturmą buvo likviduota apie 10 tūkstančių jo samdinių. Tiesą sakant, šis skaičius yra daug didesnis, sako Osečkinas. Be to, anot jo, „Wagner“ net neevakuoja savo likviduotų kovotojų, palikdamas jų kūnus mūšio lauke. Dėl to neįmanoma tiksliai apskaičiuoti nuostolių.

„Į karą išsiuntė apie 45-50 tūkst. nuteistųjų... Skaičius daug didesnis, nei teigia Prigožinas. Pranešama, kad tūkstančiai kalinių, kurie buvo išsiųsti į karą, yra dingę be žinios. Jų kūnus dar reikia išsiųsti palaidoti... Daugybė rusų lavonų, tarp jų ir kalinių, dabar yra laukuose prie Bachmuto... Bachmute nėra nė vienos gyvenamos vietos... Kas 5-10 metrų yra juodi krateriai... Ten tiek daug lavonų gabalų išmėtyta, niekas jų nerenka. To tiesiog negalima suskaičiuoti... Yra didžiulis skaičius tų, kurių negalima surinkti, identifikuoti“, – kalbėjo žmogaus teisių aktyvistas.

Jis patikslino, kad „Wagner“ taip pat praktikavo savo ir užsienio karius, taip pat civilius laidoti masinėse kapavietėse. O tai dar labiau apsunkina žuvusiųjų skaičiavimą. Kol Rusijos Federacija išlaikys gyvenvietės kontrolę, tiesos sužinoti nepavyks.

 

Pastebėtina, kad, pasak Osečkino, Rusijos Federacijoje nuteistųjų verbavimo kaip patrankų mėsos karui projektas vadinamas „Projektu K“. Šiandien „Wagner“ jame nedalyvauja.

„Šiandien tikrai žinome, kad jie vis dar turi kelis tūkstančius kalinių. O dabar „Projektas K“ perduotas taktinei bataliono grupei „Šiaurės Z“ ir dar keliems daliniams. Prigožinui ir „Wagner“ neperduodami kaliniai dėl nesutarimų su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu“, – informacija dalijosi Rusijos žmogaus teisių aktyvistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: