Rusai rimtai išsigando. Į Krymą skubiai atgabeno itin retą ginklą DP-62 „Damba“ (Foto)  ()

Tai „antisabotažinė“ BM-21 „Grad“ versija su 5 km šaudymo nuotoliu, kuri galėjo būti atgabenta net iš Tolimųjų Rytų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešumoje pasirodė nuotrauka, kurioje matyti, kad laikinai okupuoto Sevastopolio uosto prieigose rusai dislokavo sistemą, kurią galima atpažinti kaip DP-62 „Damba“. Tokia sistema buvo sukurta BM-21 „Grad“ pagrindu ir skirta priešlėktuvinei gynybai, kovai su diversantais ir nedideliais jūrų taikiniais.

Nuo pagrindinės versijos DP-62 „Damba“ skiriasi galimybe šaudyti iš nuotolinio valdymo pulto, galimybe prijungti išorinį maitinimą iš pramoninių elektros tinklų, kurių įtampa yra 380 voltų, ir dirbti autonominiu režimu.

Šaudymui naudojami tik nevaldomi PRS-60 tipo 122 mm sviediniai, galintys pataikyti nuo 300 m iki 5000 m atstumu ir taip sunaikinti nedidelius paviršiaus taikinius.

DP-62 „Damba“ kompleksai pradėti gaminti dar 1980 metais, o 1998 metais Rusijos Federacija nusprendė leisti tokias sistemas eksportuoti. Kiek DP-62 „Damba“ vienetų disponuoja Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, „The Military Balance 2022“ nenurodo. Todėl čia galime daryti tik prielaidas, iš kur tiksliai rusai gavo šias sistemas dislokuoti šalia laikinai okupuoto Sevastopolio.

 

 

Kai kuriais duomenimis, DP-62  dislokavo vadinamasis Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno „102-asis specialiosios paskirties kovos su povandeninėmis ardomosiomis jėgomis ir priemonėmis padalinys“. Tuo pačiu metu, jei pažvelgsime į atvirus šaltinius, minimas tik Ramiojo vandenyno laivyno dalinių šaudymas iš DP-62 Kamčiatkoje.

Atsižvelgiant į „Damba“ sistemos „anti-sabotažinį“ funkcionalumą, atrodo, kad rusai dislokavo DP-62 būtent tam, kad atremtų galimas naujas bepiločių valčių atakas, nukreiptas į Rusijos karo laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)

Komentarai ()