Netikėta žinia. Užpultas Skolkovo inovacijų centras Maskvoje  ()

Nulaužta V. Putino mėgstamiausio mokslo centro Skolkovo fondo infrastruktūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš gegužės 28 į 29 d. Maskvoje nežinomi programišiai užpuolė Skolkovo fondo, kuriuo taip didžiuojasi diktatorius Vladimiras Putinas, infrastruktūrą.

Dėl šio „sabotažo“ kai kurios šio centro paslaugos tapo nepasiekiamos, praneša fondo spaudos tarnyba. Skolkovo atstovai suskubo pasakyti, jog duomenų nutekėjimas, įvykęs jų tyrimų centre, tariamai „nėra kritinis“. Tačiau jie buvo priversti pripažinti, kad įsilaužėliai iš dalies gavo prieigą prie gana svarbių Skolkovo tinklo išteklių ir informacinių sistemų.

„Skolkovo fondo infrastruktūra buvo paveikta programišių atakos. Užpuolikai gavo dalinę prieigą prie daugybės informacinių sistemų ir tinklo išteklių“, – rašo organizacijos spaudos tarnybos atstovai.

Jie taip pat pabrėžia, kad fizinėse patalpose esantis severis yra sugedęs, tačiau tarsi „kritiniai duomenys nepateko į įsilaužėlių rankas“.

Taip pat rusai jau išsiaiškino, kas kaltas dėl įsilaužėlių išpuolio prieš Skolkovą. Visai nenuostabu, bet jie ataką vėl vadina „ukrainiečių pėdsaku“. Jų nuomone, į Skolkovo serverį įsilaužė programišiai, kurie tariamai vadino save „Ukrainos kibernetiniu frontu“.

 

Nepaisant raminančių raginimų, pastebima, kad Skolkovo atstovai po šios programišių atakos labai nervinasi. Jie aiškiai nesitikėjo, kad jų organizacijos ištekliai, kurie buvo laikomi „gerai apsaugotais“, staiga pasirodė atviri prieš įsilaužėlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()