„Pamatysite, kas nutiks Krymo tiltui“. Skelbiama galinga žinia, ko laukia Ukraina  ()

Ukrainai gavus tolimojo nuotolio raketas „Storm Shadow“, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms atsivėrė galimybė pataikyti į Krymo tiltą. Tačiau tai dar nevyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, oro gynybos specialistas Andrijus Kramarovas pripažino, kad jei ukrainiečiai panaudotų „Storm Shadow“ atakuojant Krymo tiltą, reiktų ne 2, o 4 tokių raketų. Ir tada tiltas patirtų didelę žalą.

Jis paaiškino, kad „Storm Shadow“ yra labai galinga raketa. Pavyzdžiui, rusiškos sparnuotosios raketos Ch-101 ir Kh-555, kuriomis priešas atakavo Ukrainą gegužės 29 dieną, turi 400 kilogramų sveriančią kovinę galvutę. „Storm Shadow“ – 450 kg. Bet Ch-101/555 turi didelį atstumą ir veikia 2500 kilometrų, o „Storm Shadow“ – daugiau nei 560 kilometrų.

„Tačiau mums nereikia tokio didelio nuotolio raketų, kad pasiektume Krymo tiltą“, – aiškino karo ekspertas.

„Storm Shadow“ taip pat gali turėti 4 tipų kovines galvutes. Visų pirma, yra tandeminė galvutė, jos kovinė galvutė pirmiausia pramuša bet kokią gelžbetoninę konstrukciją ir tik tada sprogsta.

 

„Esu tikras, kad Krymo tiltas bus sunaikintas. Tačiau nėra prasmės daryti nedidelę žalą, kurią priešas gali daugiau ar mažiau greitai pašalinti“, – sakė oro gynybos specialistas.

„Krymo tiltas „laukia“, kai Ukrainai bus perduoti naikintuvai F-16, o po to bus surengtas vienas ar du didžiuliai smūgiai. O po to šis tiltas bus visam laikui sunaikintas“, – pabrėžė Kramarovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(1)
(122)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()