„Iki karo Maskvos niekas nebombardavo.“ Kaip reagavo Peskovas į užmušantį klausimą  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas masinės bepiločio atakos Maskvoje ir Maskvos srityje nekomentavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masinę nežinomų dronų ataką prieš Maskvą ir Maskvos sritį vietoj Rusijos diktatoriaus iš pradžių komentavo jo spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. Dėl šio incidento jis kaltino Ukrainą ir užsiminė, kad incidentas jam patiko. Jo pareiškimą išplatino Kremliaus propagandistas Pavelas Zarubinas.

D. Peskovas patikino, kad oro antskrydis tariamai buvo Kyjivo atsakas į kai kuriuos Rusijos ginkluotųjų pajėgų „veiksmingus smūgius“ Ukrainos „sprendimų priėmimo centrui“ gegužės 28 d.

Jis negalėjo pateikti jokių detalių. D. Peskovas kažkodėl nenorėjo diskutuoti apie Rusijos Federacijos sostinės saugumo laipsnį, pažymėdamas tik tai, kad Rusijos oro gynyba tariamai veikė „gerai“. Žurnalistai atkreipė D. Peskovo dėmesį, kad prieš V. Putinui paskelbiant apie savo „specialiąją operaciją“, Maskvos ir kitų Rusijos teritorijų niekas nebombardavo.

Rusijos Federacijos diktatoriaus spaudos sekretorius į tai atsakė originaliai: „Na, tai dar kartą patvirtina, kad reikia tęsti šią specialią karinę operaciją...“ V. Putino atsisakymą komentuoti Maskvos puolimą jis paaiškino tuo, kad diktatorius dalyvauja susitikime su verslininkais. Maskvos reakcija pralinksmino Ukrainos politiką Borislavą Berezą. „V. Putinas neplanuoja teikti apeliacijos po dronų atakos.

Viskas logiška. Sukilėliams patekus į BLR, jis taip pat tylėjo. O ką jam pasakyti? Galima apibūdinti maksimumą, ką jis sugeba su žodžiais: „Atsiprašau, aš apsiš... Bet tai jau aišku“, – rašė jis „Telegram“ kanale.

 

Pasisakė ir rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

„D. Peskovas sakė, kad bepiločių ataka nėra priežastis V. Putinui kalbėtis su gyventojais. Gryna policijos logika: jei jus nužudys, tada skambinkite ir nėra ko jaudintis dėl smulkmenų. Apskritai, gali nebūti jokios kitos reakcijos. V. Putinas yra tik ten, kur pergalė. Ten, kur yra problemos, yra arba kažkas kitas, arba išvis nieko“, – rašė jis „Telegram“ kanale.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(4)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()